Shirley Bassey



Shirley Veronica Bassey (Cardiff, Gal·les; 8 de gener de 1937) és una cantant gal·lesa, coneguda mundialment per ser la intèrpret musical que més vegades ha cantat una cançó per a una pel·lícula de James Bond. En concret, Bassey va interpretar el tema principal a tres pel·lícules de la saga del més cèlebre agent del servei secret britànic: Goldfinger, Moonraker i Diamants per a l'eternitat.


Shirley Bassey va néixer a Tiger Bay, un barri de la ciutat de Cardiff, Gal·les, el 1937, sent la setena filla del matrimoni format per un pescador d'origen nigerià i una jove anglesa de Yorkshire.


Als quinze anys va haver d'abandonar l'escola per treballar com a empaquetadora a una fàbrica local. Alhora, cantava en clubs i pubs per guanyar-se alguns diners extra. El 1953 va signar un contracte per protagonitzar un musical basat en la vida d'Al Jolson. Aquell any, i amb tan sols 16 anys, va tenir la seva primera filla, Sharon, i va haver d'abandonar el món de la música per cuidar la petita. Però, el 1955, va tornar a encarrilar la seva carrera musical i va protagonitzar el musical d'Al Read "Such Is Life". A partir d'aquell moment, la carrera de Shirley Bassey va pujar de manera imparable amb continus èxits a les llistes de senzills britàniques.


El seu primer senzill "Burn My Candle" va ser llançat quan ella tenia 17 anys, mentre que el seu primer èxit en les llistes de popularitat ho va obtenir amb la cançó "The Banana Boat Song", que va arribar al #8 de les llistes britàniques el 1957. Cançons com "As I Love You", "As Long As He Needs Me" i "Reach For the Stars" també van arribar als primers llocs entre 1958 i 1961; però va ser el 1964 que va aconseguir la fama mundial en interpretar la cançó principal de la pel·lícula de James Bond "Goldfinger". La seva veu es va associar tant a aquesta saga cinematogràfica que també cantaria les cançons en els films "Diamonds Are Forever"(1971) i "Moonraker"(1979)

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila