Sinéad O'Connor



Sinéad Marie Bernadette O'Connor (Dublín, 8 de desembre de 1966) és una cantautora irlandesa. Es va fer famosa per la seva extraordinària veu i composicions. És guanyadora d´un premi Grammy. El 2017 va canviar el seu nom a Magda Davitt i el 2018, després de convertir-se a l'Islam, va passar a dir-se Shuhada' Davitt.

La seva etapa com a vocalista a Ton Ton Macoute li va donar l'atenció de la Indústria Musical i va signar amb Ensing Records. Va aconseguir un representant amb experiència, Fachtna O'Ceallaigh, un dels creadors de Mother Records. El seu primer treball després de signar amb la discogràfica va ser fent el treball vocal per a la cançó "Heroine" que va escriure juntament amb David Howell Evans (conegut com The Edge), guitarrista d'U2, i que va formar part de la banda sonora de la pel·lícula Captive (El rapte de Rowena).


Fachtna O'Ceallaigh havia estat acomiadat anys enrere per U2 per queixar-se'n i parlar de més amb els seus comentaris sobre música i política, i Sinéad va seguir passos similars. Va fer comentaris controvertits sobre la seva simpatia per l'IRA Provisional (Exèrcit Republicà Irlandès Provisional), dels quals es va retractar poc després. Més tard, va criticar U2 pel seu so 'bombàstic' i per exercir una influència mafiosa sobre l'escena rock de Dublín; aquest problema no seria resolt sinó fins a finals dels anys 90.


El seu àlbum debut estava sent produït per Mick Glossop, però Sinéad va tenir moltes diferències amb ell, atès que Mick estava fent un so "massa cèltica", de manera que quatre mesos d'enregistrament van haver de ser rebutjats. O'Connor va quedar embarassada del bateria John Reynolds; va ser en aquell moment quan des de la discogràfica la van pressionar perquè avortés. Després de diverses discussions, i gràcies en gran part a Fachtna O'Ceallaigh, la companyia va permetre a Sinéad, de 20 anys i llavors embarassada de set mesos, produir el seu propi i primer àlbum.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila