Steve Perry



Stephen Ray Perry (Hanford, Califòrnia; 22 de gener de 1949), més conegut com a Steve Perry, és un cantant i compositor nord-americà que es va donar a conèixer com a vocalista de la banda de rock Journey durant 1978–1987 i 1995–1998 i després va continuar breument com a solista.


Perry es va traslladar a Banta, Califòrnia, un petit poble granger als afores de Tracy, Califòrnia, on va ser el vocalista de la banda Alien Project a l'edat de 25 anys. Va estar a punt d'abandonar la música quan el baixista de la banda, Richard Michaels, va morir en un tràgic accident d'automòbil. Ple de pena, Perry va decidir abandonar la seva carrera musical i va seguir amb el negoci del seu padrastre a la construcció, i va treballar després en una granja de galls dindi. Però per recomanació de la seva mare, Perry va contestar a una trucada de Walter "Herbie" Herbert, manager de la banda de San Francisco Journey.


Herbert va rebre una demo d'Alien Project amb la cançó "If You Need Me, Call Me", suggerint-li que Perry seria un gran substitut per al llavors cantant de Journey, Robert Fleischman. Fleischman estava al marge d'Herbert, conservant el seu propi manager, ia més no se sentia integrat amb l'estil de rock progressiu de la banda. Aleshores Perry es va unir a una gira, i per evitar alarmar Fleischman, va ser presentat com el cosí portuguès de Juan Villanueva. Sense que Fleischman ho sabés, Perry va cantar una cançó amb Journey durant una prova de so a Long Beach. Poc després, Herbert va comunicar a la banda el reemplaçament del cantant.


Perry va portar un nou so pop a Journey, malgrat el descontentament dels seus nous companys i dels fanàtics de l'anterior so de la banda. El seu debut com a solista es va produir el 28 d'octubre del 1977 a San Francisco, amb disparitat de reaccions. Perry va fer cas omís a les males crítiques, i va guanyar una nova audiència per al grup amb el seu primer àlbum amb Journey, Infinity, que va incloure una cançó composta per ell mateix, "Lights". L'estil de la banda havia canviat dràsticament, però Journey va començar a sonar a les ràdios, i els mitjans parlaven sobre Infinity, de manera que l'arribada de Perry va ser acceptada.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila