Thompson Twins



Thompson Twins va ser un grup de new wave i pop britànic de gran èxit als anys vuitanta amb vendes estimades en 50 milions de còpies. El nom del grup està pres del nom en anglès dels bessons investigadors que apareixen a les històries de Les Aventures de Tintín coneguts com Thomson i Thompson (Hernández i Fernández, a les històries en idioma espanyol).

El 1977, el grup tenia com a integrants Tom Bailey (va néixer el 18 de gener de 1954 a Halifax, Yorkshire), Pete Dodd, John Roog i Jon Podgorski (conegut com a "Pod"). Dodd i Roog es coneixien des dels 13 anys. El grup va viatjar des de Sheffield fins a Londres sense Pod, que va decidir quedar-se al nord. A causa de la manca de diners ocupaven il·legalment un habitatge a Lillieshall Road, Londres. La futura integrant del grup Alannah Currie vivia de la mateixa manera en aquest carrer i així va conèixer Bailey. A la mateixa casa hi vivia John Hade, que s'encarregava de l'equipament del grup i ell seria qui en el futur esdevindria el seu mànager i factor clau del seu èxit internacional.


El grup va signar amb Rupert Merton un contracte que els va permetre buscar un segell discogràfic. Arribat 1981 al grup estaven Bailey, Dodd, Roog i 3 nous membres: Chris Bell, Joe Leeway i Jane Shorter. Amb aquesta formació van gravar el seu primer àlbum "A Product of... (Participation)". Alannah Currie, va cantar en aquest àlbum però no era part del grup. Eren temps durs ja que tocaven molt, però guanyaven poc. Després del primer àlbum Jane Shorter es va retirar, Alannah Currie es va fer integrant oficial, i va entrar Matthew Seligman, reemplaçant a Bailey al baix. Tom Bailey, es va dedicar a tocar els teclats del grup. Van signar amb Arista Records per a un segon àlbum anomenat "Set", el qual contenia la cançó "In The Name Of Love", cantada i escrita per Bailey. Gràcies a aquesta cançó, l'àlbum va entrar a la llista Billboard 2000. Es destaca que aquest Hit també va formar part de la banda sonora de la pel·lícula "Los Cazafantasmas" de 1984. (La cançó sona de fons, en una ràdio, mentre Egon, Peter i Ray reben la crida del seu primer client)

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila