Westlife



Westlife és una boy band irlandesa de pop que va iniciar la seva carrera el 1998. Estava composta inicialment per Nicky Byrne, Kian Egan, Mark Feehily, Shane Filan i Brian McFadden (aquest darrer va deixar el grup el 2004).


Westlife, va vendre més de 44 milions d'àlbums, senzills, vídeos i àlbums recopilatoris a tot el món.1 Ha estat l'únic grup en la història britànica i irlandesa a tenir els seus primers set senzills en el lloc número 1. Al Regne Unit van tenir 25 senzills al Top 10 i 14 senzills números u. D'aquesta manera -i empatant amb Cliff Richard- són els tercers a tenir la xifra més gran de números u de la història del país. Només a Anglaterra les vendes pugen a 20,2 milions d'àlbums i vídeos venuts al llarg de la seva carrera de 14 anys (6,8 milions de senzills, 11,9 milions d'àlbums i 1,5 milions de vídeos).


Tot i l'èxit mundial de la banda en altres països com Alemanya, Suècia, Austràlia, Noruega, Mèxic, Japó o Espanya, només van aconseguir un èxit molt destacat als Estats Units: el tema "Swear It Again", que va arribar el 2000 als primers llocs de la llista Billboard Hot 100.


L'1 de juny del 2008, Westlife va marcar el seu desè aniversari amb un concert a Croke Park, Dublín davant més de 83.000 fans que van assistir a l'ocasió especial. Aquell mateix any, van ser situats al número nou de les celebritats més riques d'Irlanda per sota dels 30 anys. Van ser a més tretzè en el rànquing general amb 36 milions d'euros recaptats com a banda. Van ser nomenats el 2010 com els artistes de música més treballadors al Regne Unit per PRS.


El 19 d'octubre del 2011, Westlife va anunciar la seva separació. El grup va presentar llavors a finals de 2011 el seu àlbum Greatest Hits i va realitzar una destacada gira de comiat durant la primavera de 2012. El 23 de juny de 2012 van realitzar a Croke Park el seu darrer concert dins de la gira anomenada Farewell Tour.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila