White Town

 


White Town és el nom artístic del cantant indi (nacionalitzat britànic) Jyoti Prakash Mishra.


Mishra va néixer a Rourkela, Orissa, Índia el 30 de juliol de 1966 i va viure a Anglaterra des dels tres anys. White Town és freqüentment vist com un one-hit wonder per la seva cançó de 1997 Your Woman, que va aconseguir el nº1 a la UK Singles Chart al gener d'aquest mateix any, i el lloc nº23 a la Billboard Hot 100 dels EUA.

Your Woman és una resposta a la cançó de Bing Crosby My Woman, composta per Crosby (lletra), Irving Wallman (música) i Max Wartell (lírica). Al Bowlly, qui va ser vocalista de l'Orquestra de Ray Noble, va gravar posteriorment una versió de My Woman el 29 de novembre de 1932 amb el Lew Stone i el Monseigneur Band a London. Aquesta última versió de Bowlly va ser presentada a la pel·lícula Pennies from Heaven dins del seu soundtrack; va ser aquesta la versió que White Town va prendre per a Your Woman.


Mishra va formar White Town el 1989 després de veure tocar la banda Pixies. Inicialment els membres del grup en guitarra, baix i bateria només donaven suport a bandes com Primal Scream. El 1990 es va gravar el seu primer disc autofinançat White Town EP, en un vinil de 7 polzades, presentant Nick Glyn-Davis a la bateria, Sean Deegan al baix i amb Mishra com a guitarrista i vocalista. Glyn-Davis després va abandonar el grup i va ser reemplaçat en viu per una bateria digital amb Leon Wilson a la guitarra. Finalment, la resta de la banda es va allunyar a la tardor de 1990 i des de llavors Mishra ha treballat gairebé exclusivament pel seu propi compte, usant eventualment altres músics per a propòsits d'enregistrament, entre els quals s'inclou Gary Thatcher de la banda de derbi The Beekeepers interpretant la guitarra.

Mishra, un partidari del moviment straight edge i un exmarxista, de vegades incorpora temes polítics ocults dins de les seves cançons en termes de relacions interpersonals. Després d'uns problemes amb la disquera EMI, Mishra va ser eliminat del segell el 1997. Des de llavors, va tornar a treballar amb segells independents com Parasol Records. El seu àlbum del 2000 Peek & Poke va rebre bones crítiques, però va vendre poc comparat amb la seva anterior obra discogràfica.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila