Willy DeVille



William Borsay més conegut com a Willy DeVille (Stamford, Connecticut, 25 d'agost de 1950 - Nova York, 6 d'agost de 2009), va ser un cantant i compositor nord-americà.


Va començar la seva carrera a Nova York en plena època punk amb la banda Mink DeVille el 1974, abans d'iniciar la seva carrera en solitari el 1985.


El seu estil musical era una barreja de rhythm and blues urbà dels anys 1950 i 1960, de música llatina i de porto-riquenya. Després d'unes incursions al soul i la salsa, la seva música es va tenyir amb la influència cajún de Nova Orleans, on es va instal·lar els anys 1990. Amant de França, on va gravar part del seu àlbum Le Chat Bleu (en espanyol, «El Gato Blau») (1980), era un gran admirador de la cantant francesa Édith Piaf. El seu últim àlbum, Pistola, va aparèixer el 2008.


Va crear, en una carrera artística de 35 anys, cançons famoses per la seva originalitat amb arrels d?estils musicals tradicionals americans. Entre els seus èxits hi ha la cançó d'inspiració hispana "Massa cor", que va gravar amb la seva banda el 1983 i va recuperar en un disc en directe. Va treballar amb artistes molt variats en la música contemporània, entre els quals cal destacar Jack Nitzsche, Doc Pomus, John, Mark Knopfler, Allen Toussaint, Eddie Bo, Brenda Lee, Campers de Nati Cano i David Hidalgo. Knopfler li va produir la cançó "Storybook Love", que va ser nominada al premi Oscar en haver estat inclosa a la pel·lícula La princesa promesa.


Les seves cançons estan carregades de tendresa i romanticisme. Ritmes llatins, tocs malenconiosos de blues, doo wop, música cajun o cabaret francès i influències del soul dels anys 1980.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila