George McCrae



George Warren McCrae Jr. (nascut el 19 d'octubre de 1944) és un cantant nord-americà de soul i discoteca més famós pel seu èxit de 1974 "Rock Your Baby".


McCrae va ser el segon de nou fills, nascut a West Palm Beach, Florida. Va formar el seu propi grup de cant, els Jivin' Jets, abans d'unir-se a la Marina dels Estats Units el 1963. Es va casar amb Gwen McCrae (de soltera Mosley) el 1963. Quatre anys més tard, va tornar a formar el grup, amb la seva dona Gwen unint-se a la formació. , però poc després van decidir treballar com a duo, gravant per al segell discogràfic Alston d'Henry Stone. Aleshores, Gwen va guanyar un contracte en solitari, amb George actuant com a gerent i cantant en sessions i clubs de Palm Beach.


Estava a punt de tornar a la universitat per estudiar la policia, quan Richard Finch i Harry Wayne Casey de KC and the Sunshine Band el van convidar a cantar la lletra d'una cançó que havien gravat per a la banda, però no van poder assolir les notes agudes que eren necessaris per a la cançó. La intenció original era que la Gwen, la seva dona, l'enregistrés, però ella va arribar tard a la sessió i George va gravar sol. S'adaptava a la seva veu aguda fins al punt que la cançó, "Rock Your Baby", es va convertir en un dels primers èxits de l'era disco l'any 1974, venent uns onze milions de còpies a tot el món, arribant a les llistes als Estats Units i al Regne Unit. . La cançó va tenir tant d'èxit que la revista Rolling Stone la va votar com la cançó número 1 de l'any l'any 1974. McCrae va rebre una nominació al premi Grammy al millor vocalista de R&B masculí l'any següent.


Dos singles més, "I Can't Leave You Alone" i "It's Been So Long" també van arribar al Top 10 de la llista de singles del Regne Unit. Va gravar diversos àlbums més per a TK, com George McCrae (1975) i Diamond Touch (1976). , i també va continuar gravant amb, i gestionant, la seva dona fins al seu divorci el 1976.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila