Hans Zimmer



Hans Florian Zimmer (nascut el 12 de setembre de 1957) és un compositor i productor musical alemany. Ha guanyat dos Oscars i quatre Grammy, i ha estat nominat a dos Emmys i un Tony. Zimmer també va ser nomenat a la llista dels 100 millors genis vius, publicada per The Daily Telegraph.


Les seves obres destaquen per integrar sons de música electrònica amb arranjaments orquestrals tradicionals. Des de la dècada de 1980, Zimmer ha compost música per a més de 150 pel·lícules. Entre les seves obres destaquen El rei lleó (pel qual va guanyar l'Oscar a la millor banda sonora original el 1995), Gladiator, L'últim samurai, la sèrie Pirates del Caribe, la trilogia El cavaller fosc, Inception, Interstellar i Dunkerque. Va guanyar un segon premi de l'Acadèmia per Dune el 2022.


Zimmer va passar la primera part de la seva carrera al Regne Unit abans de traslladar-se als Estats Units. És el cap de la divisió de música de cinema als estudis DreamWorks i treballa amb altres compositors a través de l'empresa que va fundar, Remote Control Productions, abans coneguda com Media Ventures. El seu estudi de Santa Monica, Califòrnia, té una àmplia gamma d'equips informàtics i teclats, que permeten crear ràpidament versions de demostració de partitures de pel·lícules.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila