Lighthouse



Lighthouse és una banda canadenca de jazz rock, formada el 1968 a Toronto, que incloïa instruments de vent, instruments de corda i vibràfon; la seva música recollia elements del rock, el jazz, la música clàssica i el folk. Es va dissoldre el 1975.


Lighthouse es va formar el 1968, a Toronto (Canadà), pel compositor Paul Hoffert i el bateria Skip Prokop. La banda va incloure, originalment, 13 membres, entre ells Howard Shore (que es faria famós més tard com a compositor de bandes sonores, especialment El Senyor dels Anells). El grup incloïa seccions de vent i cordes, i va ser una banda molt prolífica a l'edició de discos.


El seu primer àlbum, titulat Lighthouse, es va publicar el 1969, per RCA. Va ser molt ben rebut per la crítica, però va obtenir vendes molt reduïdes. Després, va arribar l'àlbum Suite Feeling, també gravat el 1969 als Estudis "Toronto East Sound" de RCA. Aquest disc incloïa dues versions, "Chest Fever" de The Band, i l'èxit de The Beatles, "A Day In The Life". El seu tercer i últim àlbum per a RCA, va ser també l'últim amb el seu cantant original, Pinky Dauvin. El disc, Peacing It All Together, ja no es va gravar a Toronto, sinó a Nova York.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila