Mayte Martín



María Teresa Martín Cadierno (Barcelona, ​​19 d'abril de 1965), nom artístic de María Teresa Martín Cadierno, cantant, compositora i cantaora de flamenc espanyola. Medalla d'Or al mèrit a les Belles Arts (2021).


Cantaora de flamenc i cantant de boleros, també és compositora, va gravar el seu primer disc Muy frágil el 1994 en què va alternar flamenc tradicional amb temes propis. Enregistra el seu segon disc, de boleros, amb el gran pianista Tete Montoliu sota el títol Free boleros el 1996, aquell mateix any guanya el Premi Ciutat de Barcelona de Música. L'any 2000 edita el seu segon disc de flamenc que porta per títol Querencias, basat en el contingut musical del primer espectacle que presenta al costat de la bailaora Belén Maya, amb la qual presenta espectacles conjunts, formant companyia artística conjunta.


El 2002 grava boleros clàssics i cançons pròpies al quart treball de la seva discografia: Temps d'estimar, comptant amb la col·laboració de l'artista cubana Omara Portuondo. El 2003, la companyia Mayte Martín-Belén Maya estrena l'espectacle Flamenco de Cambra. El 2005 i el 2006 presenta el seu espectacle Els meus 30 anys d'amor a l'art en què interpreta temes de la seva trajectòria flamenca i també boleros, es va estrenar el 22 de setembre de 2005 al Palau de la Música Catalana de Barcelona per després continuar per molts altres teatres.



Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila