Rose Royce



Rose Royce és un grup nord-americà de soul i R&B. Són més coneguts per diversos senzills d'èxit durant la dècada de 1970, com ara "Car Wash", "I Wanna Get Next to You", "I'm Going Down", "Wishing on a Star" i "Love Don't Live Here Anymore". ".

El grup de Los Angeles estava format per Gwen Dickey (veu), Henry Garner (bateria), Terral "Terry" Santiel (congues), Lequeint "Duke" Jobe (baix), Michael Moore (saxo), Kenny Copeland (trompeta, veu principal). ), Kenji Brown (guitarra, veu principal), Freddie Dunn (trompeta) i Victor Nix (teclats). El grup va començar a principis de la dècada de 1970 quan els membres de diverses bandes de suport de les zones de Watts i Inglewood de Los Angeles es van unir sota el nom de Total Concept Unlimited. El 1973, aquest col·lectiu va fer una gira per Anglaterra i Japó darrere de l'estrella del soul de Motown Edwin Starr. Starr els va presentar a Norman Whitfield.


Whitfield, després d'una dècada a Motown, volia iniciar una empresa pròpia. Va agafar el T.C.U. octet sota la seva ala i els va signar al seu segell. El grup, ara anomenat Magic Wand, va començar a treballar amb Yvonne Fair i es va convertir en la banda d'estudi i concert de The Undisputed Truth. Durant una parada a Miami, el líder d'Undisputed Truth Joe Harris es va adonar d'una cantant anomenada Gwen Dickey, llavors membre d'un grup local anomenat The Jewels. Harris va informar a Whitfield del seu descobriment i Dickey va ser traslladat a Los Angeles per fer una audició. A Dickey, Whitfield va trobar l'ingredient que sentia que faltava a Magic Wand: una carismàtica cantant. Li va posar el nom artístic de Rose Norwalt. La formació original de la banda, ara completa, va preparar el seu àlbum debut.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila