The Sugarhill Gang



The Sugarhill Gang van ser un trio de hip hop nord-americà, creat el 1979. Els membres es feien anomenar Wonder Mike (nom real Michael Wright), Big Bank Hank i Master Gee. Van aconseguir la fama pel senzill Rapper's Delight (1975), que encara que no va ser la primera cançó de hip hop gravada de la història, va ajudar a la popularització dels Estats Units i la resta del món.


A diferència de DJ Kool Herc o els equips d'Afrika Bambaataa, aquests tres rapers no eren un grup amb prestigi entre els aficionats al rap. Van ser escollits per la productora discogràfica Sylvia Robinson, que també va fundar la companyia discogràfica Sugar Hill Records, amb el seu marit el magnat discogràfic Joe Robinson.


El 1979 van publicar el senzill Rapper's Delight. La cançó va ser un èxit important que va ajudar a popularitzar el hip hop, que al principi es va pensar que podria ser una moda passatgera.


El trio no va arribar al capdamunt de les llistes, encara que va tenir altres èxits menors, com Apache, Eighth Wonder i Showdown (amb Grandmaster Flash and the Furious Five).


A mitjans dels 80 van reduir la seva activitat fins a pràcticament dissoldre's, encara que es van seguir traient reedicions dels seus temes i concerts nostàlgics.


El 1999, es van reunir i van gravar Jump on It, un àlbum de hip hop per a nens.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila