Thelma Houston



Thelma Houston (Leland, Mississipí, 7 de maig de 1946), és una cantant nord-americana de soul, R&B i música disc.


És coneguda internacionalment per versionar i convertir en un gran èxit la cançó "Don't Leave Me This Way", un vell tema soul que anteriorment havien cantat Harold Melvin & The Blue Notes.


Es va unir al conjunt The Art Reynolds Singers, cantant els cors a la versió del tema Glory Glory Hallelujah, per a la discogràfica Capitol. Marc Gordon (productor de The 5th Dimension) es va quedar sorprès per la seva veu, per la qual cosa la va introduir al catàleg de la companyia Dunhill Records.


El 1969 Jimmy Webb va produir el seu debut Wildflower. El seu primer tema a entrar a les llistes, el 1970, va ser Save the Country, una versió d'un tema de Laura Nyro.


El 1970 va ser contractada pel segell discogràfic Motown Records. Els seus primers senzills a la companyia no van ser gens reeixits, fins que va arribar el tema You've Been Doing Wrong for So Long, amb què va aconseguir entrar a les llistes de R&B i obtenir la seva primera nominació als Grammy. Per aquesta època va aparèixer a la pel·lícula The Bingo Long Traveling All Stars and Motor Kings.


El 1976 va fer els cors a l'àlbum de Jermaine Jackson, My name is Jermaine. Aquest mateix any va publicar el disc Any Way You Like It, produït per Hal Davis. L'àlbum contenia el número u "Don't Leave Me This Way", una versió d'un vell tema soul que anteriorment havien cantat Harold Melvin & the Blue Notes.


El tema va obtenir un premi Grammy el 1977, a la millor actuació vocal femenina, i ha esdevingut un clàssic de la música disc i el soul dels 70.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila