Xarim Aresté



Xarim Aresté (Flix, 1983) és un músic català. Fins al 2020 ha publicat 4 àlbums i 2 EP en solitari. També va col·laborar amb Gerard Quintana per a un disc comú el 2014.


Només tenia tretze anys quan va muntar, a Flix, la seva primera banda de punk, Ratera, seguida de Dog Hair, Mala Sang i encara alguna més. Tot just aterrat a Barcelona, es va enrolar al projecte de rumba postmoderna Pantanito, que compaginava amb el garatge de Monoxide Pills. Tota aquesta energia es va projectar en el seu primer gran projecte personal, Very Pomelo, banda amb la qual va publicar tres discos de rock'n'roll el 2010, 2011 i 2012.


Paral·lelament, Xarim Aresté ha col·laborat amb artistes com Sanjosex, Maika Makovski, Paul Fuster i Antonio Arias. Amb Sopa de Cabra va participar el 2011 com músic de gira, i el 2014 va tornar amb un disc de col·laboració, produït per Aresté i Gerard Quintina.


Més tard va iniciar el seu projecte en solitari, amb el disc Lladregots (2013). A La rosada (2015), el seu segon àlbum, aparca la forma habitual de tocar la guitarra per relacionar-se d'una altra manera, nova, fresca, amb el seu instrument de sempre. La guitarra no reclama protagonisme, sinó que esdevé coixí, al servei de les necessitats de cada cançó. El disc, a més, va acompanyat d'un CD de regal, Cine Ebro: disset miniatures musicals que podrien ser bandes sonores de pel·lícules imaginàries, un experiment colorista que en Xarim ha volgut ubicar al vell cinema de Flix.


El 2017 va presentar Polinèsies, el seu tercer àlbum en solitari. En octubre de 2017 va presentar «Indomables» amb el videoclip del primer single de l'àlbum. Aquest videoclip va ser rodat a Mallorca i presenta els entorns de Cap de Formentor.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila