Izal



IZAL va ser un grup de música indie pop espanyol que estava format per Mikel Izal (vocalista i compositor), encapçalant una formació que completaven Alejandro Jordá (bateria), Emanuel Pérez “Gato” (baix), Alberto Pérez (guitarres) i Iván Mella ( teclats). Es va originar a la ciutat de Madrid el 2010. L'octubre del 2022 van posar fi a la seva trajectòria musical.


El grup es va formar a finals del 2000, però els seus membres provenien de diferents projectes anteriors, amb més de deu anys d'experiència musical a l'esquena. Mikel i Emanuel es van conèixer a Macedònia, amb una composició centrada en un to més íntim i acústic, però en tornar a Madrid van anar donant forma al grup, gravant el seu primer EP, "Teletransporte", amb algun canvi en la seva formació. El primer treball d'estudi del grup va ser l'EP Teletransport, gravat als estudis La Catacumba a Barcelona, ​​sota la producció musical de Miguel Pino, i comptant amb músics com Javier Martín (baixista d'Ulls de Bruixot) o Tony Pagés (Antonio Orozco, Manu Guix). Aquest treball va suposar el punt de partida per a un grup que en el primer any d'existència va arribar a oferir més de seixanta concerts per tota la geografia espanyola amb una gran acollida, tant per la crítica com pel públic, i que va culminar amb l'actuació oferta al festival Sonorama, a Aranda de Duero.


També van aconseguir repercussió a nivell espanyol en canals de televisió com Kiss TV, Sol Música, 40TV, entre d'altres.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila