Sam Ryder



Sam Ryder (Essex, 25 de juny de 1989) és un cantant britànic que va representar el Regne Unit al Festival de la Cançó d'Eurovisió 2022 amb la cançó "Space Man".

Va començar a treballar a la indústria de la música com a cantant i guitarrista el 2009, cofundant el grup The Morning After i fent de sesionista per als grups Blessed by a Broken Heart i Close Your Eyes.4 5 Ryder va saltar a la fama gràcies a TikTok, on, des del primer confinament durant la pandèmia de COVID-19 el març del 2020, va començar a publicar versions de cançons. A finals del mateix any, Ryder es va convertir en l'artista més seguit a la plataforma, fet que el va portar a signar un contracte discogràfic amb Parlophone i l'agència de gestió TaP Music.


El 10 de març de 2022, es va anunciar que la BBC havia seleccionat internament Ryder com el representant del Regne Unit al Festival de la Cançó d'Eurovisió 2022 amb la cançó "Space Man".6 Actuà a la Gran Final del 14 de maig a Torí i va otenir el segon lloc, només per darrere d'Ucraïna, sent la millor posició del Regne Unit al festival des de 1998. Després d'això, el seu tema va arribar al número 2 de la llista de vendes britàniques i al número 1 de descàrregues.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila