Derribos Arias



Derribos Arias va ser una banda musical de post-punk espanyola de la dècada de 1980, enquadrada en el moviment cultural conegut com la moguda madrilenya. El seu so, cru, caòtic, de vegades melòdic i de vegades cacofònic, estava influït pel post-punk, el punk i la psicodèlia, a més de comptar amb un component d'humor absurd definit per alguns com a dadaista o surrealista.


Va ser un producte de la creativitat de Poch (Ignacio María Gasca Ajuña, †1998), una persona extravagant, pintoresca i excessiva. Se'l recorda com a protagonista d'alguns dels episodis més delirants de l'anomenada moguda madrilenya.


Ejecutivos Agresivos va ser el primer projecte de Poch amb transcendència discogràfica (un senzill anomenat Mari Pili). Hi van participar músics que després integrarien bandes com Décima Víctima o Gabinet Caligari.


Poch va formar després La Banda Sin Futuro. Amb aquest grup, va gravar un disc que no va veure la llum en el seu moment i la còpia pirata del qual, amb temes com Nos van a desinfectar, es va convertir en joia de col·leccionistes.


Enderrocs Arias va durar del 1981 al 1987, però la seva activitat discogràfica va cessar el 1984. En els seus anys daurats, 1983 i 1984, van registrar els senzills Branquies sota l'aigua, A-Flúor i Aprenda alemany i l'àlbum A la guia, al listí. Tots van comptar amb unes excel·lents crítiques a la premsa musical i una acceptació pel públic relativament bona, tenint en compte l'arriscat de la proposta.


El 1984 van treure Disco Pocho, amb pitjor acollida. Poc després vindria la dissolució del grup.


A mitjans dels 80, a Poch se li va diagnosticar la Malaltia de Huntington, un mal degeneratiu del sistema nerviós que altera la cognició i la mobilitat i que el portaria a la mort el 1998.


El 1991, Poch va rebre un homenatge de músics, amics i admiradors, a conseqüència del qual es va gravar un doble àlbum anomenat El noi més pàl·lid de la platja del Gros, un recopilatori amb cançons de Derribos Arias o del mateix Poch en solitari, versionades per formacions com Sinistre Total, Negu Gorriak, Gabinet Caligari, Glutamat Ye-Yé o Fangoria. El treball buscava ajudar Poch quan aquest entrava a la fase terminal de la seva malaltia.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila