Los Panchos



Los Panchos (coneguts també com Trio Los Panchos) van ser un trio musical romàntic internacional format pels mexicans Chucho Navarro i Alfredo Gil i el porto-riqueny Hernando Avilés a la dècada dels 40 a la Ciutat de Mèxic. Se'ls considera com un dels millors trios musicals i un dels artistes llatinoamericans més influents de tots els temps, sent populars a tot el món. Han celebrat concerts durant més de 70 anys i han aparegut en més de 50 pel·lícules. El trio es va convertir en un dels màxims exponents del bolero i la balada romàntica a Llatinoamèrica.


El Trio Los Panchos es va formar a la Ciutat de Mèxic el 1944, on els mexicans Alfredo Gil, més conegut com El Güero Gil, i José de Jesús Navarro Moreno, més conegut com Chucho Navarro, al costat del porto-riqueny Herminio Avilés Negrón, de nom artístic Hernando Avilés, van decidir unir els seus talents i innovar el gènere dels trios cantant a tres veus i tres guitarres. Temps més tard, Avilés i Navarro tocaven la guitarra i Gil el requinto. Es van iniciar a l'ambient artístic el 14 de maig de 1944 en presentar-se a l'Hispanic Theatre de Nova York interpretant música ranxera mexicana amb gran èxit, cosa que aviat els va portar a gravar el seu primer disc, per al segell Coda, titulat Mexicantos, amb set temes de música mexicana i el bolero «Fins demà», el mateix que els va obrir les portes cap a aquest gènere musical amb el qual se'ls identifica a tot el món.


Els Panxos van guanyar fama internacional amb els seus boleros romàntics, especialment a Amèrica Llatina, on al començament de la segona part del segle XX seguien sent honrats com un dels trios més famosos de tots els temps. Van vendre milions de còpies dels seus discos de 78 RPM i àlbums LP a uns pocs anys de la seva fundació.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila