The New Vaudeville Band



The New Vaudeville Band va ser un grup creat pel compositor Geoff Stephens l'any 1966 per gravar la seva novetat composició "Winchester Cathedral", una cançó inspirada en les bandes de ball dels anys 20 i una veu d'estil megàfon de Rudy Vallee. Per a la seva sorpresa, la cançó es va convertir en un èxit transatlàntic aquella tardor, arribant al Top 10 al Regne Unit i pujant al número 1 als Estats Units. Inicialment un grup d'estudi format per jugadors de sessió, Stephens ràpidament va reunir un grup permanent per continuar gravant i tocar espectacles en directe. El grup s'ha revifat periòdicament des d'aleshores, sense la participació de Stephens.


The New Vaudeville Band va col·locar diversos senzills als 40 primers dels Estats Units i del Regne Unit fins al 1967. El grup va ser nominat a dos premis Grammy, un per a Record of the Year i van guanyar en la categoria de gravació contemporània (R&R) per a la novena edició dels premis Grammy.


La versió original de la New Vaudeville Band va ser un conjunt de músics d'estudi, reunits específicament per Geoff Stephens per gravar la cançó "Winchester Cathedral", que va escriure i va produir. El disc va vendre més de tres milions de còpies a tot el món, obtenint la certificació RIAA d'estatus de disc d'or. La cançó també va guanyar un premi Grammy a la millor cançó contemporània el 1967. La veu principal va ser cantada per John Carter, abans de The Ivy League, que havia cantat a la maqueta de la cançó, que Stephens va decidir conservar per al llançament comercial.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila