23 de Desembre



Tal dia com avui de..

1941.

Neix Tim Hardin, a Eugene, Oregon (Estats Units). Cantautor folk, integrant del moviment sorgit en els primers seixanta al Greenwich Village novaiorquès, on també hi havia Bob Dylan o Joan Baez. El seu primer elapé el va gravar el 1964 però no es va posar a la venda fins al 1969, cosa que va ser una travessa per a la seva carrera. No obstant això, el 1966 va gravar el segon, que es va comercialitzar com el primer. Va morir el 1980, com a conseqüència d'una sobredosi d'heroïna.


1949.

Neix Adrian Belew (de nom real Robert Steven Belew), a Covington, Kentucky (Estats Units). Guitarrista de rock experimental, ha estat membre de King Crimson i Tom Tom Club. També ha gravat com a músic de sessió i directe per a Frank Zappa, Talking Heads, David Bowie o Nine Inch Nails.


1951.

Neix Anthony Phillips, a Chiswick, Londres (Regne Unit). Guitarrista i un dels fundadors del grup de rock progressiu Genesis, on només va militar fins al 1970, ja que va abandonar després de la publicació del segon disc.


1951.

Mor Enrique Santos Discépolo, a Buenos Aires (Argentina), d'un atac de cor. Tenia 50 anys. Se'l coneix essencialment com a compositor de tangos, però també va ser dramaturg i cineasta. Al tango va ser un dels més innovadors, pel compromès de les seves grandioses lletres. És autor de 'Cambalache',  'Malevaje', 'Esta noche me emborracho' o 'Cafetín de Buenos Aires'.


1964.

Neix Eddie Vedder (de nom real Edward Louis Seversen), a Evanston, Illinois (Estats Units). És vocalista i compositor del grup grunge Pearl Jam, a qui continua unit des dels seus orígens. També ha enregistrat en solitari.


1967.

Neix Carla Bruni, a Torí (Itàlia). Model i cantant, és esposa de l'expresident de la República Francesa Nicholas Sarkozy. Abans, amb el seu primer disc, “Quequ’un m’a dit”, llançat el 2002, va ser tot un fenomen musical a Europa, gràcies a la suavitat i qualitat de la seva música.


1992.

Mor Eddie Hazel, a Plainfield, Nova Jersey (Estats Units), a causa d'una fallada hepàtica ocasionada pels seus problemes amb l'alcohol i les drogues. Tenia 42 anys. Va ser guitarrista de Funkadelic i Parliament, definint en gran intervinguda el so de la guitarra funk. El 1977 va gravar en solitari el disc “Game, dames and guitar thangs”.


2007.

Mor el pianista de jazz Oscar Peterson, als 82 anys, a Mississauga (Canadà), d'una fallada renal. Fou un dels grans pianistes de la història del jazz, enquadrat en la tradició clàssica. Nascut al si d'una família obrera, amb el temps seria espectacular el seu domini del piano, en què combinava el boogie amb el bebop. El 1949 va arribar la consagració en actuar al Carnegie Hall de Nova York, des d'aleshores, el seu nom i la seva tècnica van ser referents per a tothom que es volgués introduir al jazz des del piano.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila