29 de Desembre



 Tal dia com avui de ...

1941.

Neix Ray Thomas, a Stourport-on-Severn (Anglaterra). Flautista, vocalista i compositor del grup de rock simfònic dels anys seixanta The Moody Blues.


1946.

Neix Marianne Faithfull, a Londres (Anglaterra). Cantant de pop rock molt vinculada als seus començaments als Rolling Stones, de fet, la primera cançó que va gravar va ser 'As tear go by', escrita per Jagger i Richards. Discografia destacada: “Broken englis” (1979), “Strange weather” (1987), “Before the poison” (2005).


1947.

Neix Cozy Powell (de nom real Colin Flooks), a Cirencester, Gloucestershire (Anglaterra). Va ser bateria dels grups de hard rock Black Sabbath i Rainbow. Va morir el 1998, en un accident de trànsit.


1961.

Neix Jim Reid, a Glasgow (Escòcia). Guitarrista i cantant del grup dels anys vuitanta Jesus & Mary Chain. En solitari únicament ha publicat dos singles, el 2005 i el 2006.


1966.

Neix Dexter Holland (de nom real Bryan Keith Holland), a Gardem Grove, Orange County, Califòrnia (Estats Units). Cantant i guitarrista del grup dels vuitanta The Offspring.


1980.

Mor Tim Hardin, per sobredosi d'heroïna, a Hollywood, Califòrnia (Estats Units). Tenia 39 anys. Cantautor folk, integrant del moviment sorgit en els primers seixanta al Greenwich Village novaiorquès, on també hi havia Bob Dylan o Joan Baez. El seu primer elapé el va gravar el 1964 però no es va posar a la venda fins al 1969, cosa que va ser una travessa per a la seva carrera. No obstant això, el 1966 va gravar el segon, que es va comercialitzar com el primer. Passant per diferents segells, la seva carrera va ser zigzaguejant, cosa que no va impedir que Joan Baez o Johnny Cash apreciessin la seva música i interpretessin temes seus, principalment 'If I were a Carpenter', que també van versionar els Small Faces i Doc Watson, entre d'altres.


2008.

Freddie Hubbard mor, a Sherman Oaks, Califòrnia (Estats Units), d'un atac de cor. Tenia 70 anys. Destacat trompetista de jazz. El 1958 es va traslladar a Nova York, on va treballar per a músics com Sonny Rollins, Philly Joe Jones o John Coltrane.


2009.

Mor el músic i actor Joan Monleón, als 73 anys, a València (Espanya), a causa d'una afecció cardíaca, després de diverses setmanes internat a la unitat de cures intensives. A principis dels setanta va fundar el grup Els Pavesos, amb què interpretava música tradicional des d'un punt de vista satíric, amb ells va gravar quatre discos entre finals dels anys setanta i començaments dels vuitanta. Com a actor va participar en diverses pel·lícules com “Amb el cul a l'aire”, “La rossa del bar”, “Moros i cristians” o “El vicari d'Olot”. Posteriorment, va aconseguir gran popularitat des de la televisió autonòmica valenciana amb el programa “El xou de Joan Monleon”.


2017.

Mar Pareja, membre fundador de Lagartija Nick, debuta en solitari amb el disc “Disonancia”.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila