31 de Desembre




 Tal dia com avui de ...


1930.

Neix Odetta (de nom complet Odetta Gordon), a Birmingham, Alabama (Estats Units). Cantant folk. Els seus inicis a la música van ser complicats, combinant estudis i primeres actuacions amb la neteja de cases. A Nueva va contactar amb el cercle proper de Pete Seeger, que juntament amb Harry Belafonte la van animar a gravar el 1954 el seu primer disc. Al llarg dels anys seixanta va arribar a publicar setze àlbums. Sempre va ser una ferma defensora dels drets civils. Va morir el 2008.


1942.

Neix Andy Summers (de nom complet Andrew James Summers), a Poulton-le-Fylde, Lancanshire (Regne Unit). Guitarrista de rock. Al començament dels anys seixanta ja estava tocant jazz i blues, va passar per diferents grups i va acabar recalant durant una temporada a The Animals. Als anys setanta va tocar com a músic de suport de diferents músics, entre ells Neil Sedaka, fins que el 1977 es va unir a Sting i Stewart Copeland i va formar The Police, en què unien influències del reggae amb pop directe en plena eclosió de la new wave. Després de la fi del grup, es va centrar en la música progressiva i el jazz, col·laborant, amb, entre d'altres, Robert Fripp. El 2007 es va sumar a la gira de reunió de The Police.


1943.

Neix Pete Quaife, a Tavistock, Devon (Anglaterra). Bajista i un dels fundadors de The Kinks, grup en què va defensar la base rítmica fins al 1966, quan va abandonar, per tornar poc després i marxar definitivament el 1969. Va morir el 2010.


1947.

Neix Rita Lee, a Sao Paulo (Brasil). Cantant i compositora. El 1966 va participar en la fundació d'Os Mutantes, el grup més important del pop brasiler del moment, que va saber unir psicodèlia pop amb ritmes propis de la música brasilera. Ha enregistrat en solitari i ha escrit llibres adreçats al públic infantil. Al Brasil és tota una estrella.


1948.

Neix Donna Summer (de nom real LaDonna Adrian Gaines), a Boston (Estats Units). Sota la producció de Giorgio Moroder, Donna Summer es va convertir a la dècada dels setanta a la reina de la música disco, amb cançons com 'I feel love', 'Last dance', 'Hot stuff' o 'Bad girls'. Als vuitanta van arribar temes com 'She works hard for the money' i 'This time I know it's for real'. Va morir d'un càncer el 2012.


1951.

Neix Tom Hamilton, a Colorado Springs, Colorado (Estats Units). Baixista i un dels fundadors d'Aerosmith.


1973.

El grup australià de hard rock AC/DC ofereix el seu primer concert. L'esdeveniment té lloc a Sidney, sense el cantant Bon Scott, a qui els germans Malcolm i Angus Young no van fitxar fins al setembre del 1974.


1973.

Journey ofereixen el seu primer concert, a San Francisco. La formació la integraven els ex Santana Neal Schon i Gregg Rolie, i Ross Valory, George Tickner i Prairie Prince.


2015.

Mor la cantant de R&B i jazz Natalie Cole, a un hospital de Los Angeles, per complicacions cardíaques. Tenia 65 anys. En els darrers anys, havia tingut diversos problemes de salut: el 2008 se li va diagnosticar hepatitis C i l'any següent es va sotmetre a un trasplantament de fetge.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila