16 de Març



 Tal dia com avui de ...


1949.

Neix Elliott Murphy, a Nova York (Estats Units). Cantautor elèctric que va aconseguir ser una de les grans promeses del rock nord-americà durant els anys setanta: No obstant, la sort no li va somriure, la seva carrera no va acabar d'enlairar-se i va acabar trobant el seu lloc a Europa; de fet, des de fa anys, està establert a París.


1959.

Neix Flavor Flav (de nom real William Drayton), a Long Island, Nova York (Estats Units). Líder del grup de rap Public Enemy. També ha enregistrat en solitari.


 

1970.

Mor Tammi Terrell (de nom real Thomasina Montgomery), a Filadèlfia, Pennsilvània (Estats Units), d'un tumor cerebral. Tenia 24 anys. Intèrpret de soul, va ser un dels estendards del segell Motown. Des de 1967 va gravar diversos duos amb Marvin Gaye, aconseguint, amb 'Ain't no mountain high enough', un enorme èxit a les llistes de R&B.


1975.

Mor T-Bone Walker (de nom real Aaron Thibeaux Walker), a Los Angeles, Califòrnia (Estats Units). Cantant, guitarrista i compositor de blues, va ser un dels pioners de la guitarra elèctrica. Havia nascut el 1910 i va debutar el 1929 sota el nom artístic d'Oak Cliff T-Bone.


1981.

S'edita “Face dances” dels Who, primer àlbum sense Keith Moon a la bateria i, per a molts, el millor del grup des de Quadrophenia (1973).


2013.

Mor Bobbie Smith, a causa d'una pneumònia i una grip. Tenia 76 anys. Va ser la veu principal del grup de soul de la Motown The Spinners, que format el 1960, també va ser conegut com a Detroit Spinners i Motown Spinners. 'That's what girls are made for' va ser el primer èxit dels Spinners, el 1961, al que van seguir 'Truly yours' (1966) i 'I'll always love you' (1965). Però la dècada més fecunda de la banda va ser la dels setanta, amb cançons com 'I'll be around', 'Could it be I'm falling in love' i 'Games people play'.


2015.

Mor Andy Fraser, membre fundador del grup britànic Free, als 62 anys. Sent adolescent i després de passar pels Bluesbreakers de John Mayall, Andy Fraser va fundar Free, el 1968, juntament amb Paul Kossoff, Paul Rodgers i Simon Kirke. La banda només va durar uns quants anys, però va deixar singles d'èxit com 'All Right Now', 'My Brother Jake' o 'Wishing Well'.



2017.

Mor llegenda de l'harmònica de blues James Cotton, a causa d'una pneumònia, als 81 anys, a la ciutat texana d'Austin.


2019.

Mor el pioner del surf rock Dick Dale a causa d'una fallada cardíaca, als 81 anys. Conegut com el Rei de la Guitarra Surf, Dale està considerat com el creador de l'estil surf, incorporant a la guitarra escales de la música de l'Orient Mitjà.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila