25 de Març



Tal dia com avui de...

1934.

Neix Johnny Burnette, a Memphis, Tennessee (Estats Units). Va ser un dels pioners del rockabilly amb el Rock 'n' Roll Trio, que va gravar entre 1956 i 1957 per al segell Decca, aconseguint només ressonància local. En dissoldre's el grup el 1957, Burnette va començar la seva carrera en solitari més reorientat cap al pop, aconseguint èxits amb les cançons 'You're sixteen' i 'Dreamin'.


1940.

Neix Mina (de nom real Mina Anna Mazzini), a Busto Arsizio (Itàlia). Una de les grans de la cançó italiana. Es va donar a conèixer a finals dels anys cinquanta interpretant pop i rock and roll. El 1960 va aconseguir el seu primer èxit amb “Il cielo in una stanza”, de Gino Paoli.


1942.

Neix Aretha Franklin, a Memphis, Tennessee (Estats Units). Gran intèrpret de soul i R&B. Filla d'un predicador, va començar cantant gospel a l'església. En el primer enregistrament, amb 14 anys, interpretava gospel. Va morir el 2018.


1947.

Neix Elton John (de nom real Reginald Kenneth Dwight), a Pinner (Regne Unit). Popular intèrpret de rock i pop, de carrera desigual. El 1969 va publicar el seu primer àlbum, “Empty sky”.


1960.

Neix Steve Norman, a Londres. Saxofonista de la banda dels vuitanta Spandau Ballet.


1976.

Los Wings, el grup liderat per Paul McCartney, publica el seu cinquè disc: “Wings at the speed of sound”.


1981.

Leño, el grup estendard del rock madrileny sorgit a finals dels anys setanta, grava aquesta nit i les dues següents, a la sala Carolina (de Madrid, per descomptat), el disc “En directo”.


2006.

Mor Rocío Dúrcal (de nom real Maria dels Àngels de les Heras Ortíz). Actriu i cantant pop espanyola que va anar derivant des de la dècada dels vuitanta cap al repertori mexicà, amb especial interès per la ranxera.


2008.

Es publica el setè disc d'Amparanoia, una caixa que sota el nom de “Seguiré caminando”, inclou dos cedés i dos deuvedés contenint diversos materials inèdits, a més de remescles, directes i documentals.


2008.

L'ex Piratas Iván Ferreiro publica el seu tercer disc solista (encara que segon llarg), “Mentiroso mentiroso”.


2016.

Joe Bonamassa publica el disc “Blues Of Desperation”, que compta amb la producció de Kevin Shirley.


2019.

Mor el cantant, compositor, productor i multiinstrumentista britànic d'origen nord-americà Scott Walker, als 76 anys. De nom real Noel Scott Engel, va néixer a Hamilton (Ohio), i el 1965 es va establir al Regne Unit. Després de formar el 1964 els Walker Brothers, es va convertir en Scott Walker. Com a icona de la música d'avantguarda, Walker va influir en músics com Radiohead, Arctic Monkeys, Jarvis Cocker o The Divine Comedy, entre molts altres.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila