Caravan



Caravan és una banda anglesa de l'àrea de Canterbury, fundada per alguns dels membres del grup Wilde Flowers: Dave Sinclair, Richard Sinclair, Pye Hastings i Richard Coughlan. Caravan va aconseguir l'èxit durant els anys que van de 1968 als primers 70 com a part de l'escena de Canterbury, combinant el rock psicodèlic i el jazz en un so propi, proper al dels seus coetanis Soft Machine. Caravan segueix en actiu de la mà del guitarrista Pye Hastings, únic membre que queda de la formació original.

Despres la dissolució de la seva banda anterior, Wilde Flowers, Dave Sinclair, Richard Sinclair, Pye Hastings i Richard Coughlan van formar Caravan el 1968. Més tard s'uneix el germà de Hastings, Jimmy, saxos i flauta, que ha estat en nombrosos enregistraments del grup i fins i tot en gires. Van ser la primera banda anglesa que va signar per a un segell nord-americà, Verve Records, que va editar aquest any el seu primer disc, homònim. Al cap de poc temps, Verve va tancar el seu apartat de música rock i pop, cosa que va obligar Caravan a canviar-se a Decca Records per editar el 1970 el seu segon disc, If I Could Do It All Over Again, I'd Do It All Over You. El grup va aparèixer al programa Top of the Tops interpretant la cançó que dóna títol al LP. El 1971, Caravan va editar a Deram (el segell de Decca especialitzat en rock progressiu) el seu tercer disc, In the Land of Grey and Pink.


Dave Sinclair va abandonar a continuació el grup i va ser reemplaçat pel també teclista Steve Miller, que va aportar una major influència jazzística, clarament perceptible al següent disc de la banda, Waterloo Lily (1972), que va ser rebut amb certa fredor.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila