Carl Perkins



Carl Lee Perkins (Ridgely, Tennessee; 9 d'abril de 1932; Jackson, Tennessee; 19 de gener de 1998) va ser un cantant nord-americà pioner del rockabilly, una barreja de rhythm and blues i música country, que va iniciar la seva carrera amb la Sun Records a Memphis al començament dels anys 1950. Va ser introduït al Saló de la Fama del Rock and Roll ia més ocupa el 99è lloc dels 100 Grans Artistes de la revista Rolling Stone.

D'origen humil, el seu pare era un granger arrendatari, Perkins es va criar envoltat per la música gospel cantada pels afroamericans als camps del cotó.


A l'edat de set anys ja jugava amb una guitarra que el seu pare va fer amb una caixa de cigars i els filferros d'embalatge. Als tretze, va guanyar un concurs de nous talents amb una cançó que ell mateix va escriure i que la va anomenar "Movie Magg". Deu anys més tard, Perkins portaria aquesta mateixa cançó, renomeada com Sam Phillips, a la Sun Records.


Els seus començaments van ser treballant en salons de ball country del seu poble, acompanyat pels seus germans Jay amb la guitarra rítmica i Clayton al baix. D'aquesta manera també acabaria la seva carrera.


Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila