Green Day



Green Day és una banda de música punk rock, formada el 1989 a Oakland, Califòrnia (EUA). Se'ls atribueix la reactivació del punk rock el 1994 amb l'àlbum Dookie, disc de diamant pels deu milions de còpies venudes als Estats Units des del seu llançament. A més, són considerats un dels iniciadors del pop punk, junt amb altres bandes del segell Lookout!.


L'any 1982, Billie Joe Armstrong i Mike Dirnt anaven a 5è curs al mateix institut on es van conèixer menjador conèixer i iniciar una gran amistat. Mike dormia tots els divendres a la casa de Billie Joe, on ambdós passaven les nits de llur preadolescència tocant amb les seues guitarres èxits del heavy metal.


El 1984, amb dotze anys, Tré Cool era membre de la banda The Lookouts. Aquesta banda va publicar un àlbum que va atraure l'atenció del públic. Llavors Tré va començar a acudir a 924 Gilman Street, un punk club de Berkeley (Califòrnia).


Un dia, John Kiffmeyer es va escapar de casa seva i va caure a terra i patir amnèsia. Es va despertar jaient al sòl davant d'un cartell que deia Benvingut a «El Sobrante», Califòrnia. John va llegir malament el nom i va entendre Al Sobrante, donant lloc al seu sobrenom Al. Al va conèixer Tré Cool mentre tocava la bateria al seu garatge, i Tré li va ensenyar a tocar la bateria i va deixar-lo dormir al garatge. Més tard Al es va unir a Sweet Children.


El 1987, Billie Joe, amb quinze anys, i Mike amb setze, van fundar The Sweet Children (els xiquets gentils), amb Billie Joe com a guitarra i veu i Johanson al baix i fent els cors. El 1988, van tocar en públic la primera vegada a la cafeteria Rod's Hickory Pit de Volta (Califòrnia), on treballava la mare de Billie Joe. Dubtant que la banda triomfara, Brandon O'Lech (amic de Billie Joe i baixista) la va deixar per a centrar-se en el beisbol.

El 1989, els Children es van rebatejar com a Green Day, el mateix nom de llur primer èxit, en referència al joc de paraules dia verd, que en l'argot de la badia californiana significa un dia en el qual s'ha fumat contínuament marihuana. Prompte se'ls va unir Al Sobrante (John Kiftmeyer), i van cercar alguna casa de gravació.


La banda era una colla de grills des del principi de l'adolescència i a Billie Joe cridaven, «Two Dollar Bill», per vendre porros a 2 $ a l'institut. Es diu que quan la banda va ser a deixar l'institut pare dedicar-se per complet a la música li van dir al director que «hi hauria un dia verd a l'infern» abans de dir qualsevol altra cosa.


L'endemà de la graduació a l'institut John Swett (en el que Mike es va graduar i van expulsar a Billie Joe l'endemà que complira 18 anys) van començar una gira en el bibliobús del pare de Mike que els conduïa per la geografia americana: Atlanta, Los Angeles, Nova York i Canadà.


Green Day van signar amb el segell punk Lookout! Rècords (creat per The Lookouts) el 1989 i van llançar un primer EP, 1,000 Hours, el 1990 i també la seua primer llarga durada 39/Smooth. Després vindrien altres dos EPS: Slappy i Sweet Children (gravat quan estaven a Minneapolis-St. Paul i que contenia les seues primeres velles cançons per a Skene Rècords, un segell local).


Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila