Metallica



Metallica és un grup de música estatunidenc actiu des de principis la dècada del 1980. Va ser creat el 1981 a Los Angeles pel danès Lars Ulrich i James Hetfield, als quals se'ls unirien Lloyd Grant i Ron McGovney. Aquests dos músics van ser després substituïts pel guitarrista Dave Mustaine i el baixista Cliff Burton, respectivament. Mustaine va ser acomiadat un any després d'ingressar en el grup a causa de la seva excessiva addicció a les drogues i a l'alcohol (creant a continuació el grup Megadeth), i va ser substituït a Metallica per Kirk Hammett. Per una altra part, el 1986, la mort de Cliff Burton en un accident d'autobús a Suècia va provocar l'entrada al grup de Jason Newsted, que, quinze anys més tard, seria substituït després de la seva deserció pel baixista actual del grup, Robert Trujillo.


Després de participar en el desenvolupament del thrash metal durant la dècada del 1980, el grup va ampliar la seva audiència a principis de la del 1990 per incloure molts seguidors nous. Conseqüentment, el grup va esdevenir l'exemple comercial més visible del gènere del metal durant la major part de la dècada. Entre la seva discografia destaca el seu cinquè àlbum, epònim al grup però conegut com a The Black Album, que va debutar al número 1 de la llista estatunidenca d'àlbums. Amb aquesta publicació va ampliar la seva direcció musical apel·lant a una audiència més convencional. Tanmateix, l'èxit comercial de Metallica va ser acompanyat de canvis estilístics que van portar a crítiques per part dels seguidors més antics.


Metallica ha publicat nou àlbums d'estudi a més de diverses compilacions, àlbums en directe i EPs, dels quals se n'han extret un total de 37 senzills. La banda ha estat guardonada amb nou premis Grammy i cinc dels seus treballs han debutat en el número 1 de la llista estatunidencs d'àlbums. Es calcula que ha venut més de 110 milions de còpies dels seus treballs arreu del món. Juntament amb Megadeth, Anthrax i Slayer, Metallica és considerat com un dels "Quatre Grans" del thrash metal. L'any 2009 fou inclosa en el Rock and Roll Hall of Fame.


L'any 2000 fou una de les bandes i artistes que van demandar l'empresa Napster per compartir material protegit per copyright de franc sense el consentiment de la banda. La sentència provocà que el servei de Napster esdevingués de pagament.


Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila