The Everly Brothers



The Everly Brothers va ser un duet de germans de música country i rockabilly i una de les més grans influències en la història del rock&roll. El seu període de fama i èxit va ser entre 1952-1961, formant part del Saló de la Fama del Rock des de 1986, al costat d'altres genis de la música.


Han estat influència d'artistes com The Beatles, Simon & Garfunkel, Neil Diamond, Electric Light Orchestra, Mark Knopfler, Billy Joel, Hollies, Eagles, The Beach Boys o Frankie Valli i The Four Seasons, entre d'altres.


Millor coneguts per la seva guitarra acústica i el seu cant en harmonia tancada (que es caracteritza per acords amb petits intervals), Don, el germà gran, va néixer a Brownie, una petita ciutat avui extinta als afores de Central City, Kentucky. Phil va néixer a Chicago. Fills de dos amants de la música Country, (Ike i Margaret Embry Everly), els germans van créixer a Iowa. Van tocar juntament amb els seus pares en ràdio en viu i en xous en viu no gaire importants a l'oest dels EUA.


En entrar a l'adolescència, van aconseguir un breu contracte amb Columbia Records, sent el seu primer senzill The Sun Keeps Shining, sense èxit però van captar l'atenció del reconegut guitarrista i exitós artista de música country Chet Atkins, i li comenta sobre ells i aconsegueix una audició amb el director de Cadence Records, Wesley Rose qui en coincidir amb Atkins sobre el seu talent els contracta per a Cadence i és a partir de llavors que els Everly sorgeixen a la fama.


En ser tots dos bons guitarristes, els germans usen un estil d'harmonia tancada en què cadascú cantava un to que normalment sonava com una melodia pausada. En comparació amb lharmonia tradicional que són dues o més veus amb el ritme semblant i diferents tons. Utilitzen guitarres de la marca Gibson, usant un efecte de guitarra anomenat trémolo en algunes de les seves cançons. Gibson fins i tot va treure en honor seu una guitarra d'edició limitada anomenada Gibson Jumbo Everly Brothers.


El seu primer àlbum, anomenat The Everly Brothers, contenia els seus dos primers èxits: "Bye Bye Love", la qual havia estat rebutjada abans per molts artistes, entre els quals destaquen Elvis Presley. Bye Bye Love va aconseguir el segon lloc a les llistes; "Wake up little Susie", número 1 a Billboard. El van seguir èxits Walk right back; All I Have to Do Is Dream, que també va ser número 1, So sad (to watch good love go bad), Lucille, When Will I Be Loved, Bird Dog i (Till) I Kissed You, entre molts altres èxits. El 1960 van canviar de segell, passant a la Warner Brothers per la suma d'un milió de dòlars, la xifra més elevada pagada a un artista o grup per una discogràfica en aquell moment. Van continuar amb èxits com "Cathy's Clown", un altre primer lloc del Hit Parade i va vendre 8 milions de còpies a nivell mundial, Crying In The Rain, Temptation, How Can I Meet Her?, True Love, entre d'altres però a partir de 1965 els seus èxits van ser ja d'una manera més modesta pel fet que Rose deixa de col·laborar amb ells i juntament amb ell parteix el matrimoni Felice i Boudleux Bryant, autors de la majoria dels seus èxits així que van haver de començar a fer servir covers d'altres artistes de rock & roll i composicions pròpies, això unit als canvis musicals de la invasió britànica fins a 1968, any en què la cançó Bowling Green va ser el seu últim èxit al top 40 de Billboard, encara que els seus àlbums sempre van ser reconeguts per la seva qualitat fins a 1973, any en que decideixen separar-se per la tensió en la seva relació, producte de tants anys de gires i treball extenuant on fins i tot van arribar a tenir el seu propi programa de televisió, suplint el programa de Johnny Cash.


Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila