Air



Air és una banda francesa de música electrònica, composta per Jean-Benoît Dunckel i Nicolas Godin. La banda es va formar el 1995. Han estat altament aclamats per la crítica, especialment amb el seu primer LP, anomenat Moon Safari.


Encara que Air és considerada una banda de música electrònica o downtempo, realment el seu so es basa en sons de sintetitzadors d'artistes de la dècada dels 70, com Jean-Michel Jarre i Vangelis. Altres influències citen la banda psicodèlica Pink Floyd, els músics de Krautrock Tangerine Dream i el músic francès Serge Gainsbourg. Ocasionalment inclouen tocs de jazz.


Abans que formessin Air, J. B. i Nicolas van tocar junts a la banda Orange, amb altres músics, com Alex Gopher, Xavier Jamaux i Etienne de Crécy (músics que també han reaparegut en remixes d'Air).


Amb el seu àlbum Moon Safari, del 1998, es van donar a conèixer tothom d'una forma fresca i nova. Va significar tot un èxit de públic i crítics. Des de llavors els seus singles no han estat nombrosos, però sí encertats, com Kelly Watch the Stars.


Després, l'any 2000, van compondre la banda sonora de la pel·lícula de Sofia Coppola Les verges suïcides, creant una atmosfera molt d'acord amb el tema del film.


El seu següent àlbum, 10,000 Hz Legend, tret el 2001, s'acosta més al pop-electrònic que a les atmosferes ambient que regnaven en la primera llarga durada; aquest treball els va valer severes crítiques i no va ser molt acceptat pel públic i els experts musicals.


Després de la mala recepció de 10,000 Hz Legend, el duet francès Air va recuperar la inspiració i l'esperit d'aquest primer treball, van tornar amb la mateixa fórmula del seu primer èxit, melodies pop amb el tractament exquisit d'una electrònica que es podria anomenar soft o low, allunyant-se de l'experimentació herziana.


El 2004 va sortir a la llum Talkie Walkie, càlid i malenconiós sense ser presumptuós; les deu cançons són plenes de moments que remeten als temps grandiosos de Moon Safari. Amb aquest àlbum van vendre 800.000 còpies a tot el món, cosa que els va servir per reivindicar-se i deixar enrere el mal sabor de boca del seu treball antecessor.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila