Al Kooper



Al Kooper (nascut Alan Peter Kuperschmidt; Brooklyn, New York, 5 de febrer de 1944) és un pianista, organista, guitarrista, cantant, compositor i productor discogràfic de rock i blues.


Amb només 14 anys, va ser guitarrista del grup The Royal Teens, i el 1960 va escriure el seu primer hit, This diamond ring, per al grup Gary Lewis & The Playboys. El 1965, es va instal·lar a Greenwich Village i va conèixer Bob Dylan, amb qui va actuar i va realitzar diversos enregistraments, entre ells "Like a Rolling Stone" i l'àlbum Highway 61 Revisited,1 en el qual també va col·laborar Mike Bloomfield, que seria a endavant company de Kooper en diversos projectes.


Aquest mateix any, 1965, forma el grup The Blues Project, del qual se separa després de la seva actuació al Festival de Monterey del 1967, impulsant una nova formació, a la qual denomina Blood, Sweat & Tears, amb la qual gravarà un disc, "Child is father to the man" (1968). Tampoc no es consolida amb aquesta banda, que seguirà la seva pròpia carrera sense Kooper. Després de deixar la banda, juntament amb Bloomfield i Stephen Stills, del grup Crosby, Stills & Nash, gravarà el reconegut àlbum "Super Session" (1968).


Reputat músic de sessió, gravarà amb Rolling Stones, BB King, Jimmy Hendrix, Alice Cooper, The Who o Cream, a més dels seus propis discos. Com a productor, destaca el descobriment i llançament dels tres primers àlbums de Lynyrd Skynyrd. També ha escrit bandes sonores per a cinema i televisió, com és el cas de la sèrie Crime Stories, i ha publicat un llibre d'àmplies vendes (Backstage Passes & Backstabbing Bastards: Memoirs of Rock 'N' Roll Survivor, publicat inicialment a 1977 i reeditat el 1998). És també professor estable de producció i tècniques de composició al Berklee College of Music, de Boston.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila