Alphaville



Alphaville és una banda alemanya de synth pop que va ser molt popular a la dècada de 1980. Les seves cançons més populars van ser Big in Japan, Sounds Like a Melody i Forever Young, totes contingudes en el seu àlbum debut Forever Young de 1984.


El 1982, el cantant Marian Gold i el teclista Bernhard Lloyd formaven part d'un projecte musical anomenat Nelson Community, allà van formar una banda anomenada Chinchilla Green que no va prosperar. Aquest mateix any, Lloyd va formar una banda amb Frank Mertens, un altre teclista, llavors ells van cridar a Gold perquè fos el cantant, d'aquesta manera va néixer la banda Forever Young, que més tard seria rebatejada com a Alphaville.


El 1983, Alphaville edita el seu primer senzill titulat Big in Japan, que aviat es convertiria en un èxit mundial i que juntament amb Sounds Like a Melody serien una bestreta del seu àlbum Forever Young, que incloïa també l'èxit del mateix nom. Malgrat l'èxit obtingut, Frank Mertens deixa la banda i és reemplaçat per Ricky Echolette en teclats i guitarra, que en va ser company a Chinchilla Green.


En 1986, editen un altre senzill anomenat Dance with Me que tindria gran èxit, com a bestreta del seu segon àlbum titulat Afternoons in Utopia. El 1988, editen un recopilatori contenint tots els senzills de la banda fins aquell moment i, l'any següent, llancen The Breathtaking Blue, que incloïa el senzill Romeus.


Alphaville va trigar diversos anys a editar el seu següent àlbum, mentrestant, Marian Gold va realitzar un disc en solitari el 1992. És el 1994 quan Alphaville realitza el seu quart àlbum d'estudi, anomenat Prostitute. En 1996, Ricky Echolette va abandonar la banda però va deixar algunes contribucions per a l'àlbum Salvation, que s'editaria l'any següent.


Entre 1997 i 2010, Alphaville només edita àlbums recopilatoris i de rareses. Però ja per al 2003, la banda va tornar a mutar amb la partida de Bernhard Lloyd. La formació va quedar llavors amb Gold com a cantant, Martin Lister en teclats, Dave Goodes en guitarra i Jakob Kiersch en bateria. El 2010, editen el seu sisè àlbum d'estudi anomenat Catching Rays on Giant.


El 21 de maig de 2014 va morir el teclista Martin Lister. El 2017 l'agrupació publica un nou àlbum d'estudi, titulat Strange Attractor.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila