Billy Ray Cyrus




William Billy Ray Cyrus (Flatwoods, Kentucky; 25 d'agost de 1961) és un actor, cantant i compositor de música country nord-americana.


Havent llançat 12 àlbums d'estudi i 44 senzills des de 1992, és més conegut pel seu senzill número u Achy Breaky Heart, que es va convertir en el primer senzill a assolir el nivell de triple platí a Austràlia. També va ser el senzill més venut al mateix país el 1992.7 A causa del vídeo d'aquesta cançó, el ball en línia va guanyar popularitat.


Cyrus, un artista que ven discos de platí, ha anotat un total de vuit top-senzills a la llista de Billboard Country Songs. El seu àlbum més reeixit fins ara és el seu debut «Some Gave All», que ha estat certificat 9x Multi-Platí als Estats Units i és el temps més llarg passat per un artista debut al número u al Billboard 200 (17 setmanes consecutives) i la majoria Setmanes consecutives a l'era de SoundScan. És l'únic àlbum (de qualsevol gènere) a l'era de SoundScan que registra 17 setmanes consecutives al número ui també és l'àlbum de debut de major rang d'un artista de country masculí. Va romandre 43 setmanes al top 10, un total aconseguit només per un àlbum en la història, Ropin' the Wind de Garth Brooks. Country Albums». L'àlbum també ha venut més de 20 milions de còpies a tot el món i és l'àlbum debut més venut de tots els temps d'un artista solista. «Some Gave All» també va ser l'àlbum més venut de 1992 als Estats Units amb 4,832,000 còpies. A la seva carrera, ha llançat 36 senzills classificats, dels quals 17 figuren entre els 40 millors. El 2019, Cyrus va obtenir el seu primer senzill número u al Billboard Hot 100 com a artista convidat en un remix de la cançó d'Old Town Road de Lil Nas X.


De 2001 a 2004, Cyrus va protagonitzar el programa de televisió Doc. El programa tractava sobre un metge rural que es va mudar de Montana a la ciutat de Nova York. Del 2006 al 2011, va coprotagonitzar la sèrie Hannah Montana de Disney Channel amb la seva filla Miley Cyrus interpretant el paper de Robby Ray Stewart, pare de la protagonista Miley Stewart/Hannah Montana, interpretada per Miley. Del 2016 al 2017, va interpretar Vernon Brownmule a la comèdia de situació Still the King de CMT.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila