Black Rebel Motorcycle Club




Black Rebel Motorcycle Club és un grup nord-americà de rock alternatiu originari de San Francisco, Califòrnia, ara residents a Los Angeles.

BRMC (sigles per les quals també són coneguts) es van formar el 1998, prenent el seu nom de la colla de motards de la pel·lícula de Marlon Brando de 1953: "The Wild One". Al principi es deien The Elements, però en descobrir que hi havia un altre grup amb el mateix nom van decidir canviar-ho a Black Rebel Motorcycle Club.


Been i Hayes es van conèixer a la preparatòria a San Francisco i ràpidament van formar una banda, escrivint cançons i tocant junts. En estar buscant un baterista, van conèixer Jago, nascut a Cornualla, Anglaterra, al cap de poc temps d'haver-se mudat amb els seus pares a Califòrnia.


Been va utilitzar el pseudònim "Robert Turner" durant els seus primers dos enregistraments, en un intent per no ser vinculat amb Michael Been, el seu aclamat pare i membre del grup The Call. Més tard va reprendre el seu veritable nom.


Etiquetats dins de la New Rock Revolution, nom que va utilitzar la premsa musical entre 2001 i 2003 per a grups com The Strokes i Kings of Leon, van decidir separar-se ràpidament dels altres, tant musical com estèticament. El seu segon àlbum Take Them On, On Your Own, inclou cançons com "Generation" i "US Government" que ataquen explícitament als Estats Units i en particular a George Bush.


Després de conflictes amb la seva companyia discogràfica, Virgin Records, el seu contracte va ser rescindit el 2004. A finals de la seva gira d'estiu d'aquell mateix any, Nick Jago va deixar la banda a causa de "conflictes interns", que després van ser confirmats com a problemes amb la beguda i les drogues. Hayes i Been van publicar a la pàgina web oficial de la banda que les portes estaven obertes perquè ell tornés així que resolgués els seus problemes. Després, ells dos van tornar a l'estudi per gravar el tercer disc. Suposadament, diverses de les cançons contingudes a Howl van ser escrites molt abans fins i tot que el concepte de BRMC nasqués.


El 2005, la banda va signar amb Echo al Regne Unit i RCA als EUA. El seu tercer LP, Howl, va sortir també aquell any i va obtenir molt bones crítiques. Jago va reingressar al grup el mateix any, després que l'àlbum hagués estat gravat, a excepció de la pista 7, "Promise", en què ell toca.


Baby 81, el seu quart àlbum d'estudi, va ser llançat per Island Records el 4 de maig de 2007 al Regne Unit i Europa, i el 5 de maig per RCA als Estats Units, presentant com a primer senzill Weapon of Choice, amb un so més proper a les seves primeres produccions i col·locant de nou a les guitarres elèctriques en primer pla -encara que sense oblidar del tot certes tonades folk del seu anterior àlbum. Va ser rebut positivament per la crítica especialitzada.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila