Blue Cheer



Blue Cheer va ser una banda nord-americana de rock, oriunda de San Francisco, Califòrnia formada el 1966. Van ser especialment reconeguts a finals de la dècada dels 60 pel seu so agressiu i el seu interès per convertir-se en la banda més sorollosa del planeta mitjançant una barreja entre el rock psicodèlic i el hard rock, aconseguint una varietat de resultats que fet i fet els reconeixerien com a pioners de l'stoner rock, el protopunk i especialment el heavy metall, sent citats per diversos mitjans i artistes com els autèntics precursors del gènere encara abans de Black Sabbath.


Blue Cheer es va formar a Califòrnia en 1966, basant el seu nom en un tipus de LSD promogut en aquest llavors per Owsley Stanley, renomeado químic i acostat de la banda Grateful Dead. La seva formació originalment estava configurada per Dickie Peterson al baix, Jeremy Russell a la guitarra, Eric Albronda com a baterista, Vale Hamanaka als teclats i Jere Whiting com a vocalista. Aviat Jeremy se n'aniria de la banda i entraria a reemplaçar-ho Leigh Stephens al costat del germà de Dickie, Jerre Peterson com a segon guitarrista, poc després Eric va deixar el lloc i per suggeriment de Jerre aviat entraria a la banda Paul Whaley, no obstant Eric seguiria estant amb la banda com a productor en endavant.


Després que la banda presenciés una actuació de Jimi Hendrix Experience al Monterey Pop Festival, van decidir llavors configurar el grup com un power trio també, retirant Hamanaka i Whiting de la banda. Jerre, que no estava d'acord amb la decisió de continuar sense ells va decidir anar-se'n de la banda també.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila