Blur



Blur és un grup anglès de rock. Anomenada Seymour en un principi, Blur es va fer a Londres el 1989 amb Damon Albarn (veu, teclat), Graham Coxon (guitarra) i Alex James (baix). Posteriorment, el bateria Dave Rowntree es va unir a la formació.


Blur va ser un dels grups britànics que van aparèixer en l'inici de la caiguda del grup britànic the Stone Roses, barrejant psicodèlica pop rock amb forts guitarres. Tenint el canvi d'imatge a mitjans dels 90, el grup es va veure com un dels més populars grups de Regne Unit, proclamant-se com a hereus de la tradició Pop anglesa de grups com the Kinks, the Small Faces, the Who, the Jam, Madness i the Smiths. En el procés, el grup va obrir les portes a una nova generació de bandes les que el seu moviment s'engloba en el Britpop. Les lletres iròniques de Damon Albarn, el treball remarcat de Graham Coxon i el millor del pop de la resta del grup, els dona ésser un dels líders del Britpop. Així i tot, es van veure lligats per ell; car van ésser una de les seves principals bandes, van estar a prop de caure amb el moviment quan aquest dequeia o ja no interessava. A través del renéixer de si mateixos, Blur volia la seva posició com una banda art pop-rock en els 90 per la incorporació d'indie rock i influències lo-fi des de bandes dels Estats Units en l'estil de Pavement o R.E.M., el que els va donar el difícil de triomfar en Estats Units el 1997. Però el llegat de la banda encara està en Regne Unit, on van ajudar a refer la música pop de guitarres amb un enriquiment savi de les tradicions pop del país.


Ha d'anotar-se que Blur va sortir de Goldsmith's College. Altres alumnes de l'escola són Damien Hirst que va treballar amb Blur en un vídeo i amb membres de la banda en altra banda anomenada Fat Les, i Julian Opie, qui va fer les imatges vectorials realistes usades en la portada de la col·lecció de singles. L'impacte del Goldsmith's College en la banda no pot menysprear-se.


Després de "She's So High", el primer single del grup, que va sortir en el programa Top 50 - el productor de Morrissey Stephen Street va contactar amb la banda i els va proposar produir la seva música. La banda va acceptar intel·ligentment, tenint en compte l'èxit posterior. L'associació entre Blur i Stephen va tenir èxit i perduraria durant la següent meitat de dècada.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila