Bootsy Collins & Bootsy's New Rubber Band



Williams "Bootsy" Collins és un baixista i cantant nord-americà de funk, conegut especialment pels seus treballs amb James Brown i amb les dues bandes estendard de moviment p-funk, Parliament i Funkadelic, ambdues liderades per George Clinton.


Nascut a Cincinnati, Estats Units, Bootsy Collins va formar la seva primera banda, The Pacesetters el 1968, al costat del seu germà Phelps "Catfish" Collins a la guitarra, Frankie "Kash" Waddy a la bateria, i Philippe Wynne. Des de 1969 fins a 1971 la banda va treballar acompanyant a James Brown, i acabaria sent rebatejada com the J.B.'s. El 1972, Bootsy es va unir al projecte de George Clinton Parliament/Funkadelic, llançant el seu projecte paral·lel Bootsy's Rubber Band quatre anys més tard. Bootsy va editar sis àlbums sota el segell Warner Bros des de mitjans dels 70 fins a principis dels 80, i el 1988 signa amb Columbia per editar el seu àlbum What's Bootsy Doin?. Des de llavors, el músic ha desenvolupat una llarga sèrie de col·laboracions amb diferents artistes i projectes que ha culminat amb l'edició, el 2006 del seu àlbum de Nadal Christmas Is 4 Ever i amb la fundació, el 2010 del seu projecte en línia "Funk University".


Al costat d'altres membres de Parliament i Funkadelic, Bootsy Collins és, des del 1997, membre del Rock and Roll Hall of Fame.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila