Brian Eno



Brian Peter George St. John el Baptiste de la Salle Eno (Woodbridge, Suffolk, 15 de maig de 1948), artísticament Brian Eno o Eno, és un compositor, activista, cantant i productor musical anglès. Al llarg de la seva trajectòria ha desenvolupat treballs en gèneres musicals com l'ambient -del qual se'l considera un pioner-, el glam-rock -amb Roxy Music-, la música electrònica i experimental.


Considerat un visionari i un innovador en molts camps de la música, també ha desenvolupat treballs en altres disciplines artístiques, especialment les instal·lacions i les arts visuals. Va ser el compositor de larxiu de so dinici de sessió de Windows 95, denominat The Microsoft Sound», i ha col·laborat en el desenvolupament del generador de música algorísmica Kōan.


En la seva trajectòria ha obtingut guardons als premis BRIT (1994 i 1996), BAFTA (2012) i Grammy (1988, 2001, 2002, 2006, 2009 i 2010). Ha col·laborat en projectes conjunts amb artistes com Robert Fripp, Clúster, Harold Budd, David Bowie o David Byrne i ha produït àlbums per a artistes com John Cale, Talking Heads, Devo, Ultravox, U2, Laurie Anderson, Grace Jones, Slowdive, Coldplay, James Blake, Kevin Shields, Camel, Travis, James o Damon Albarn.


El 1996 Brian Eno, entre d'altres, va fundar la Long Now Foundation, per tal d'ensenyar a la gent a pensar sobre el futur de la societat a molt llarg termini.És columnista al diari britànic The Observer.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila