Devo



Devo és una banda nord-americana de rock formada el 1973 a les ciutats de Kent i Akron, a l'estat d'Ohio. La seva formació clàssica constava de dues parelles de germans, els Mothersbaugh (Mark i Bob) i els Casale (Gerald i Bob), a més d'Alan Myers. La banda va obtenir el lloc N° 14 al rànquing Billboard el 1980 amb el senzill "Whip It" i ha mantingut un seguiment de culte durant tota la seva existència.


El seu estil ha passat del punk a l'art rock, i del post-punk al new wave, però són recordats especialment per la seva música new wave de finals dels 70 i principis dels 80, que, juntament amb altres músics com Talking Heads , XTC, Oingo Boingo i The B-52's, van preconitzar el rock dels 80.


La música i escenaris teatrals dels espectacles de Devo barregen temes kitsch de ciència ficció i humor surrealista sense expressió i satiritzant amb crítiques cap a la societat. Les seves cançons pop sovint discordants compten amb firmes d'instrumentació i arranjaments sintètics inusuals que han demostrat ser influents en la música popular posterior, particularment dins del new wave, i també per als artistes de rock alternatiu i industrial. Devo va ser també un pioner del vídeo musical, creant molts clips memorables per al format de disc làser, amb el vídeo de "Whip It" tenint una gran difusió en els primers dies de MTV.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila