Dixie Chicks / The Chicks



The Chicks (anteriorment Dixie Chicks) és una banda de música country-pop dels Estats Units format per Natalie Maines i les germanes Martie Maguire i Emily Robison. És la segona banda femenina que més discos ha venut, independentment del gènere musical (després del grup Destiny's Child), amb 36 milions d'àlbums des del juny del 2006.

El grup es va formar el 1989 a Dallas, Texas. Després d'anys d'esforços i tribulacions, Dixie Chicks va aconseguir a finals de la dècada de 1990 un èxit aclaparador en els gèneres country i pop amb hits com “Wide open spaces”, “Cowboy take me away” i “Long time gone”.2 A poc a poc han arribat a ser reconegudes per la seva vitalitat, virtuosisme instrumental, balades, bon gust en moda i la franquesa dels seus comentaris polítics, i en la seva carrera ja sumen un total de 13 premis Grammy.


Deu dies abans de la invasió 2003 de l'Iraq, el seu vocalista Natalie Maines va criticar públicament el president nord-americà George W. Bush. La controvèrsia consegüent va costar al grup la meitat de l'audiència dels seus concerts als Estats Units, tal com es va recollir al documental del 2006 “Dixie Chicks: Shut Up and Sing”.


A l'espectacle de la 49 edició dels premis de Grammy el 2007, les “Chicks”, tal com són conegudes popularment, van guanyar les cinc categories per a les quals havien estat nominades, incloent les cobejades “cançó de l'any”, “enregistrament del any” i “àlbum de l'any” en una votació que Maines va interpretar com una demostració clara del suport del públic a la llibertat d'expressió.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila