Elbow



Elbow és una banda britànica de rock alternatiu, procedent del comtat de Gran Manchester (en anglès Greater Manchester), al nord-oest d'Anglaterra. La banda conserva la composició dels membres des que van tocar per primera vegada junts el 1990, a The Corner Pin, un pub de Ramsbotton (Gran Manchester). La distribució dels membres és la següent: Guy Garvey com a vocalista i compositor, Mark Potter a la guitarra, Craig Potter al teclat, Pete Turner com a baixista i Richard Jupp als comandaments de la bateria.


Durant els vint anys de vida del grup, Elbow ja ha publicat cinc àlbums d'estudi i quatre EP, que s'han saldat amb deu senzills inclosos entre els 50 més reeixits (top fifty) del Regne Unit, del qual destaca Grounds For Divorce, un dels dos únics senzills venuts en format CD pertanyents al seu darrer àlbum, The Seldom Seen Kid.


El grup ha estat aclamat pel so fresc i innovador, rebent crítiques afalagadores per part dels mitjans i d'artistes com REM, Radiohead, Coldplay o Blur. L'any 2008, a més, el grup va rebre el premi Mercury de la Música en reconeixement al seu quart àlbum, fet que ha consagrat a la banda i ha facilitat el seu èxit mediàtic i de vendes.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila