First Aid Kit



First Aid Kit és un duet suec de música folk, format per Klara Söderberg (veu i guitarra) i la seva germana gran Johanna (teclats i cors). El seu cover a YouTube del tema "Tiger Mountain Peasant Song" del grup Fleet Foxes el 2008 les va fer populars ràpidament a Internet. Després d'això han aconseguit fama internacional interpretant cançons influïdes pels estils country i folk, sent nominades el 2015 als Brit Awards com un dels cinc millors grups internacionals. A partir d'aquell any, estan acompanyades a les gires pels músics Scott Simpson (percussió) i Melvin 'The Tiger' Duffy (guitarra acústica).


Les germanes Johanna i Klara Söderberg són originàries d'Onex, un suburbi de Ginebra. Johanna va néixer el 31 d'octubre de 1990 i Klara el 8 de gener de 1993. El seu pare va ser membre de la banda de pop-rock suec Lolita Pop, però es va retirar de la música abans que Johanna naixés i després es va convertir en professor de història i religió. La seva mare és professora de cinema.


Des de la infància, Klara i Johanna es van destacar al cant; les cançons favorites de Klara eren les de la pel·lícula El mag d'Oz (interpretades per Judy Garland) i la versió de Gloomy Sunday de Billie Holiday, fins i tot sense entendre plenament les lletres en anglès. Klara va escriure la seva primera cançó "Femton mil i min Barbiebil" ("15 milles en el meu acte de Barbie") a l'edat de 6 anys.1 En 2005, quan Klara tenia 12 anys, un amic la va presentar a la banda Bright Eyes, la qual cosa la va influenciar en el seu gust per artistes country com Johnny Cash, Bob Dylan, Leonard Cohen, Louvin Brothers, Townes Van Zandt, Gram Parsons i Emmylou Harris. Aquest mateix any va rebre com a regal de Nadal la seva primera guitarra, que va aprendre a tocar en poc temps. Per la seva banda, Johanna escoltava música de variades fonts, entre elles Britney Spears i música tecno alemanya. No obstant, no va ser fins que va veure la pel·lícula O Brother, Where Art Thou? i va escoltar la seva banda sonora que es va inspirar per cantar el tema Down to the river to pray amb la seva germana Klara. Fascinades amb el resultat van començar a cantar juntes, primer al seu propi entorn familiar i després als carrers (per exemple al metro d'Estocolm i davant de botigues de licoreria. Van triar el nom de la banda a l'atzar, buscant paraules en un diccionari.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila