George Thorogood & the Destroyers




George Thorogood (Wilmington, Delaware, 24 de febrer de 1950) és un guitarrista, vocalista i compositor de blues rock nord-americà. És el líder del grup George Thorogood & The Destroyers i és l'autor dels temes Bad to the Bone i I Drink Alone.

Thorogood va néixer el 24 de febrer de 1950 i es va criar a Naamans Manor, un barri als afores de Wilmington, Delaware, on el seu pare treballava per a DuPont. Es va graduar a l'Escola Secundària de Brandywine el 1968. Va ser el tercer de cinc fills: dos germans grans, John i Pete, i dues germanes menors, les bessones Anne i Liza. Anne va morir abruptament el 21 de febrer de 2008.

El demo de Thorogood, Better than the rest, va ser gravat el 1974 i llançat el 1979. El 1976 va gravar el seu àlbum debut: George Thorogood & The Destroyers amb la seva banda, The Destroyers (de vegades coneguda com The Delaware Destroyers o, simplement, GT i D), que va ser publicat el 1977. Un any després van gravar el seu següent àlbum, titulat Move It On Over.


Set a Date i la seva nova versió de la cançó de Bo Diddley Who Do You Love? el van seguir el 1979. Poc després d'aquest èxit, la seva banda The Destroyers el va forçar a deixar de jugar al beisbol. A la dècada de 1970, ell i la seva banda tenien la seva seu a Boston (vegeu també el Hound Dog Taylor).


George i The Destroyers de Delaware eren amics de Jimmy Thackery i The Nighthawks. Durant la gira a la dècada de 1970, The Destroyers i the Nighthawks la van passar a estar tocant a Georgetown (DC) a les seus del davant l'un de l'altre. The Destroyers van ser contractats a El Cellar Door i el Nighthawks a Desperados.


Thorogood va guanyar el seu corrent principal de la primera exposició com un acte de suport a The Rolling Stones durant la seva gira pels EUA el 1981. També va ser el convidat especial musical al programa de televisió Saturday Night Live (Temporada 8, Episodi 2) el 2 d'octubre de l'any 1982. Durant aquest temps, George i The Destroyers també van ser coneguts pel seu rigorós programa, incloent el 50/50 de gira de 1980, en què la banda va recórrer 50 estats dels EUA a l'espai de 50 dies. Després de dos concerts a Boulder, Colorado, Thorogood i la seva banda van viatjar a Hawaii per a una exposició, i llavors es realitza un xou a Alaska a la nit següent. L'endemà, la banda va viatjar a l'estat de Washington.


A més, la banda va tocar a Washington DC, el mateix dia que es realitza un espectacle a Maryland. Aquesta major visibilitat va fer que Thorogood firmés el contracte amb Rounder Records.


Després va signar amb l'EMI America Records i el 1982 va llançar la seva cançó més famosa, Bad to the Bone inclosa al seu àlbum homònim. La cançó ha estat utilitzada amb freqüència en televisió i cinema, incloent el thriller de ciència ficció Terminator 2: Judgment Day, les comèdies Aquest noi és un dimoni i Aquest noi és un dimoni 2, Megament, entre d'altres.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila