Jay-Z




Shawn Corey Carter, més conegut com a Jay-Z, (Brooklyn, 4 de desembre de 1969) és un raper americà. Ha sigut un dels rapers més prolífics i exitosos durant el final de la dècada dels 90 i principis del segle.


És president de Def Jam, propietari del The 40/40 Club, i a més posseeix part de la franquícia New Jersey Nets de l'NBA. En una llista del 2006 de la MTV recopilada per crítics de hip hop, Jay-Z va ser catalogat com el quart millor MC de tots els temps, només superat per The Notorius B.I.G., Tupac Shakur i Rakim. Després de la mort de Biggie se'l titlla de comercial. Després de la seva col·laboració en el disc Collision Course junt amb Linkin Park el 2004, el mateix Jay-Z s'ha fet amic íntim de Mike Shinoda i Chester Bennington, integrants d'aquest grup.


Conegut pel seu hàbil ús de les metàfores, les seves capacitats de freestyle, el seu astut joc de paraules i la combinació del hip hop de carrer amb el comercial, Jay-Z es va convertir en un dels rapers més respectats de la indústria abans de retirar-se el 2003.


És vegà des de principis de 2015, igual que la seva dona, i junts han posat en marxa un servei de menjar vegà a domicili.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila