Jefferson Airplane



Jefferson Airplane va ser una banda nord-americana de rock sorgida a la ciutat de San Francisco (Califòrnia), pionera del moviment psicodèlic influenciat pel LSD. Va ser una de les primeres bandes de l'escena de San Francisco a gaudir d'èxit comercial i crític.


A finals del decenni de la dècada dels 60, Jefferson Airplane era una de les bandes més ben pagades dels Estats Units. Els seus discos van ser internacionalment reeixits i es van vendre en gran quantitat, i van tenir dos hits al Top 10 nord-americà més una seguidilla d'àlbums que es van ubicar al Top 20. El seu disc de 1967, Surrealistic Pillow, segueix sent considerat com una de les principals obres de l'anomenat "Estiu de l'Amor", i va portar el reconeixement internacional del grup (així com dos hits, "Somebody to Love" i "White Rabbit").


Les bandes successores a Jefferson Airplane inclouen Jefferson Starship i Starship, a més de les paral·leles Hot Tuna (formada per Jorma Kaukonen i Jack Casady) i KBC Band (formada per Paul Kantner, Marty Balin i Jack Casady).


Jefferson Airplane va ser inclosa al Rock and Roll Hall of Fame el 1996.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila