John Petrucci



John Peter Petrucci (12 de juliol de 1967) és un virtuós guitarrista nord-americà, membre i fundador de la banda de metall progressiu Dream Theater. És considerat com un dels millors guitarristes del món. Va ser triat com el 2n millor guitarrista al llibre The 100 Greatest Metal Guitarists (els 100 millors guitarristes del metall), el 27è segons la revista Guitar World, i catalogat per Guitar One com un dels 10 millors guitarristes de tots els temps.

Petrucci es va criar en una família italoamericana a Boston. Encara que els seus pares no són músics, la seva germana gran tocava el piano i l'òrgan elèctric, el seu germà el baix i la germana menor el clarinet. Encara que la seva germana va influir en els seus interessos musicals fins a cert punt, Petrucci diu que va començar a tocar la guitarra perquè tots els nois del veïnat tocaven i li semblava una mica divertit. Va estudiar a l'escola de música contemporània de Berklee a Boston, on, juntament amb el seu company de secundària John Myung, van conèixer Mike Portnoy i van fundar el que avui és Dream Theater, una de les bandes més reconegudes en el seu gènere.


L'interès de Petrucci per la guitarra va despertar en començar a fer classes als dotze anys. Va ser tan gran la dedicació que va tenir per a aquest instrument, que va arribar a practicar fins a vuit hores diàries amb el seu col·lega i baixista John Myung. En el marc de l'èxit de la seva banda Dream Theater, ha aconseguit el reconeixement i el respecte de molts músics al món a causa de la seva notable habilitat per compondre «estructures musicals complexes i belles». Prova d'això, per exemple, és la seva incorporació a la gira G3 amb Joe Satriani i Steve Vai, arribant a ser el guitarrista convidat que més vegades ha participat en aquesta gira de guitarristes virtuosos. També se li atribueixen diverses peces de la New York Metall Orchestra o Trans-Siberian Orchestra, de la qual ha estat part en nombroses ocasions amb la seva banda Dream Theater.


El 2005 va llançar el seu primer àlbum "Suspended Animation" i el 2020 va llançar el seu segon i últim àlbum "Terminal Velocity".


Actualment Petrucci contribueix a la revista Guitar World amb una columna mensual, i també va contribuir amb l'escriptura de les partitures per als llibres d'Images and Words i Awake, dos discos de Dream Theater. Té també un vídeo didàctic sobre la guitarra a la venda.


Els guitarristes que més han influït en l'estil de Petrucci han estat David Gilmour (de Pink Floyd), Steve Vai, Alex Lifeson (de Rush), Brian May (de Queen), Steve Howe (de Yes, actualment d'Àsia), Allan Holdsworth i el llegendari Stevie Ray Vaughan. Tot i això, la seva màxima influència, i la que ell cita sempre com el seu guitarrista favorit quan se li pregunta, és Steve Morse.


Va començar a experimentar amb una guitarra de set cordes per al disc Awake, cosa que, ell creu, li va donar al disc un toc més pesat i que ha contribuït a la manera de compondre i potenciar les possibilitats d'aquest instrument. Escriu activament a casa seva amb el seu four track studio (consola/gravadora de quatre canals) i sempre porta amb ell un seqüenciador a totes les seves gires.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila