Kenny G




Kenneth Bruce Gorelick (Seattle, Washington, Estats Units; 5 de juny de 1956), més conegut pel seu nom artístic, Kenny G, és un saxofonista nord-americà guanyador del Grammy.


És un destacat instrumentista popular dels anys 1980 i 1990. Actualment, el saxofonista provinent de Seattle, dedica el seu temps complet a desenvolupar gires regionals als Estats Units i algunes internacionals, sobretot el Japó i la Xina.


És un dels músics instrumentistes amb més èxit en vendes d'àlbums.

L'instrument principal de Kenny G és el saxofon soprano, però també toca de vegades el saxofon tenor i l'alt. Va començar a tocar el saxofon quan tenia 10 anys, el 1966. L'instrument que tenia quan era estudiant era un saxofon alt Buffet-Crampon. Ara toca amb saxòfons Selmer Mark VI Soprano, Alt i Tenor. Ha creat la seva pròpia línia de saxofons anomenats "Kenny G Saxofones".


El seu quart àlbum, Duotones, el va portar a l'èxit el 1986. El 1997 va ser incorporat al Llibre Guinness dels rècords en haver executat la nota més llarga registrada per un saxofon (45'47").


Una de les seves darreres participacions ha estat la seva contribució a la cançó "Last Friday Night (T.G.I.F)" de la cantant nord-americana Katy Perry. En el vídeo oficial, va tocar el saxofon actuant com "Uncle Kenny (Oncle Kenny)". També, el 2020 va participar a la cançó "In your eyes" del cantant The Weeknd.


Entre les cançons o composicions més populars del músic, hi ha "Silhouette".


Al llarg de la seva carrera ha actuat juntament amb desenes de cantants, com Michael Bolton, Richard Marx, Aaron Neville, Whitney Houston, Andrea Bocelli, Toni Braxton, Wham, George Michael, David Foster o Stevie Wonder, fins i tot en parla hispana com participar-hi en un disc musical de la banda Camil·la, amb el tema: “És hora de dir adéu”. Recentment va participar en el sol de saxo, en la versió d'estudi i la versió en viu, al tema In Your Eyes, una cançó de The Weeknd.


La destacada participació en els lents dels anys 1980 van fer que, gairebé imperceptiblement, tots els que van viure aquella època, i el 1990, escoltessin temes d'ell sense saber qui era, ja que acompanyava instrumentalment molts lents.



Michael Bolton i Kenny G, en una pràctica un dia abans dels premis Grammy a la dècada dels 1980.

La carrera musical de Kenny G es va iniciar amb un treball com a acompanyant per a orquestra Amor il·limitat de Barry White el 1973, quan tenia 17 anys i encara era a l'escola secundària. Va continuar tocant professionalment mentre estudiava per obtenir una especialització en comptabilitat a la Universitat de Washington a Seattle i es va graduar. Ell va tocar amb la banda de funk Freda, Bold i Together abans d'esdevenir un membre acreditat de The Jeff Lorber Fusion. Va començar la seva carrera en solitari després del seu període amb Lorber.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila