Living Colour



Living Colour és una banda de rock formada el 1984 per músics de Nova York, Estats Units. El seu estil musical fusiona gèneres com el funk, heavy metall, hard rock, free jazz i hip-hop. Després de dissoldre's el gener del 1995, l'agrupació va anunciar la reunió a principis del 2001.


La banda va començar com un trio compost per Vernon Reid (guitarra), Muzz Skillings (baix) i Will Calhoun (bateria). Corey Glover (veu) va ser integrat a la banda després que Vernon Reid ho va escoltar cantar el «Aniversari feliç» a la casa d'un amic. El grup es va presentar durant diversos anys en clubs i sales dels Estats Units, fent habitual els seus xous al CBGB novaiorquès, previ al seu primer disc. Vernon Reid era l'únic que tenia experiència musical, ja que havia gravat amb l'equip experimental de jazz de Ronald Shannon Jackson (el que va integrar a principis de la dècada de 1980) i també amb Defunkt, Public Enemy i Bill Frisell.


Mick Jagger, vocalista dels Rolling Stones, va portar Living Colour a produir un demo i signar un contracte amb una discogràfica, després de quedar impressionat amb un recital de la banda. A mitjan 1988 graven el seu primer disc Vivid, amb la producció d'Ed Stasium i Mick Jagger. L'èxit del disc va ser acompanyat de nombrosos premis, entre el qual hi ha el seu primer Grammy a la categoria de “Best Hard Rock Performance” el 1989, degut principalment a l'èxit de la cançó "Cult of Personality", que va aconseguir constant difusió en ràdio i al canal MTV. Van tenir la seva primera gran gira en ser teloners dels Rolling Stones, al tour del disc Steel Wheels.3


Time's Up, segon àlbum llançat en 1990, va revelar tocs experimentals amb més arranjaments, jugant amb la música afro-llatina a Solace Of You, la psicodèlia a Fight The Fight i un so hardcore thrash del tema que dóna títol a l'àlbum. El tema Love Rears It's Ugly Head els manté a les llistes d'èxits, encara que l'impacte del disc és menor. Aquest any reben un altre Grammy a la “Best Hard Rock Performance”. La presència compositiva de Vernon Reid és menor, i resulta un treball més de conjunt. Poc després la banda es va embarcar a la seva primera gira europea.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila