Megadeth




Megadeth és una banda nord-americana de thrash metall, formada a Los Angeles, Califòrnia. Va ser creada el 1983 per Dave Mustaine (vocalista, guitarrista i compositor principal), després que fos expulsat de Metallica, on ocupava el lloc de guitarrista principal. És comunament esmentada com una dels quatre grans del thrash metall, al costat de Metallica, Slayer i Anthrax.


Megadeth ha tingut diversos canvis en els seus components, i Mustaine és l'únic membre permanent i el principal compositor; el segueix en durada el baixista i cofundador David Ellefson, que ha participat a la majoria dels seus discos i gires. El grup es va dissoldre el 2002 després que Mustaine patís una greu lesió als nervis del braç esquerre com a conseqüència d'adormir-s'hi, però després d'una intensa teràpia física, el guitarrista va reunir la banda el 2004. En tot aquest temps, la banda ha llançat quinze àlbums d'estudi, tres EP i dos àlbums en viu.


Megadeth ha aconseguit diversos discos de platí i d'or (sis seguits als Estats Units), inclòs l'àlbum multiplatí i nominat al Grammy, Countdown to Extinction, el 1992. Ha rebut en total dotze nominacions als premis Grammy i en va obtenir un a 2017 per la cançó «Dystopia» de l'àlbum homònim. A més, ha figurat diverses vegades al top 10 de les llistes de Billboard, venent més de 50 milions de còpies a tot el món.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila